Webb-tv

Har Jan Emanuel rätt i sin aggressiva EU-attack?

Underskattar etablissemanget Sara Skyttedals och Jan Emanuels chanser i EU-valet? Ska riksdagen rösta ja till ”Barbieköns­kirurgi”? Och visar mordet i Skärholmen att ännu en gräns passerats? Det är frågor som diskuteras i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Även EFK-motionen om äktenskapssyn tas upp, samt de två vittnena i Uppenbarelse­bokens elfte kapitel.

Publicerad Uppdaterad

Sara Skyttedal och Jan Emanuel har varit i ropet den senaste veckan. Bakgrunden är att den tidigare kristdemokraten och den tidigare socialdemokraten har lanserat ett nytt initiativ inför EU-valet – Folklistan.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter diskuteras satsningen.

– Första gången jag hörde det här tänkte jag: ”Vilka tror de att de är?”, säger Sven Almkvist.

Han berättar sedan att han har ändrat sin uppfattning, och förklarar vad det beror på.

I programmet diskuteras även Jan Emanuels verbala attack på EU, eller närmare bestämt på hur svenska politiker agerat i EU.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är den nya könstillhörighetslagen som ska upp till omröstning i riksdagen nästa vecka. Aspekten som tas upp i programmet är att lagen inte bara skulle det göra det lättare att byta juridiskt kön, utan även öppna för ”Barbiekönskirurgi”, det vill säga att läkare kommer kunna operera bort könsorganen på personer som varken upplever sig som män eller kvinnor. 

Nästa ämne som tas upp är den tragiska dödsskjutningen i Skärholmen, där en 39-årig pappa sköts ihjäl framför sin tolvårige son, något som kan ha skett på grund av att pappa tillrättavisade ett stökigt gäng. – Det är först och främst en oerhörd tragedi, men det är också en upptrappning, säger Sven Almkvist.

Det fjärde ämnet som tas upp är den motion som 45 pastorer och ledare inom EFK lämnat in till samfundets kongress och som gör gällande att man vill att en klassisk biblisk äktenskapssyn ska råda inom Evangeliska frikyrkan. Frågorna som diskuteras är hur man ska se på splittring som tycks råda inom samfundet och hur man ska se på de pastorer som håller med om motionens innehåll, men inte vågat skriva under den. 

Det sista ämnet som tas upp är en fortsättning på den teologiska diskussionen om Uppenbarelseboken. Den här gången är det de två vittnena i bokens elfte kapitel som diskuteras. 

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag runt klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS