Nyheter

Här får påskens texter liv

Påskspelet, med Erik Lejonhjärta som Jesus, möttes av lovord från både publik och lokalmedier.

Det är sjunde året som Insjöns frikyrkoförsamling sätter upp ett påskspel i form av musikteater. I år fick ungefär 2 000 åskådare följa Jesus väg till korset. Och lovorden kommer både från profan press och publik.– En vän som inte är kyrkvan tyckte att han blivit andligt påverkad av föreställningen, berättar Anders Ragnegård, som regisserat.

– Det känns som ett litet genombrott i år.
Det säger Anders Ragne-gård, när Världen idag når honom dagen efter den sista föreställningen för den här påsken. Han är trött men glad, och det är lätt att förstå. Sedan genrepet förra tisdagen har den cirka 80 personer starka ensemblen gjort sju ordinarie föreställningar, en teckentolkningsföreställning och två framträdanden för skolelever.
Hundratals från Insjön men också andra delar av Dalarna har kommit. Och genombrottet Ragnegård syftar på är dels att det är fler människor som normalt sett inte går i kyrkan som kommit för att följa det två timmar långa dramat där Jesu sista tid på jorden skildras. Och dels har man också fått uppmärksamhet i olika sammanhang, bland annat i lokal press. En ledarskribent i Falu-Kuriren såg uppsättningen och skrev en krönika där beröm öses över ensemblen, produktionen och styrkan i budskapet som förmedlas.
– När många kommer fram och säger att de blivit berörda på olika sätt så är det en underbar belöning för det arbete vi lägger ner, säger Anders Ragnegård.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS