Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Klimataktivisten Greta Thunberg twittrade om rätten till abort efter att Texaslagen trätt i kraft. Foto: Christine Olsson/TT

Greta Thunberg tog ställning för abort

Kristna värdepartiet är den enda politiska röst i Sverige som välkomnar den nya abortlagen i Texas, som ska skydda foster som passerat graviditetsvecka sex. Klimataktivisten Greta Thunberg valde att visa sitt stöd för aborträtten.

Nyheter · Publicerad 15:00, 8 sep 2021

”För alla som värnar om alla människors lika värde, även ofödda människors, är detta förstås stort och ett stort steg i rätt riktning”, skriver Kristna värdepartiet på Facebook.

Partiet påminner vidare om att man är det enda svenska parti som inte ställer sig bakom fri abort till vecka 18, och som ställer upp i riksdagvalet nästa år.

”En röst på samvetet är aldrig en bortkastad röst”, skriver Kristna värdepartiet.

Desto fler röster höjs mot lagen. Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg valde ta ställning för abort i sociala medier ett par dagar efter att Texaslagen trädde i kraft den 1 september.

”Skäl till att kvinnor gör abort”, skrev hon på engelska, och lade upp en bild på en cirkel indelad i olika fält med texten: Personligt val 60 procent; f*ck off 22 procent; inget du har att göra med 10 procent; sköt dig själv 8 procent.

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, ironiserade över den nya lagen på Twitter.

”Det är viktigt att fattiga unga kvinnor tvingas föda de barn de inte vill, och klarar av, att ta hand om. Någon måste ju straffas för att de hade sex ändå.”

I svenska medier beskrivs lagen som en ”angiverilag”, i och med att det är privatpersoner som måste upprätthålla förbudet genom stämningar.

– I teorin skulle en taxichaufför som kör en kvinna till en klinik för att utföra en abort kunna bli stämd, säger Sveriges Radios USA-kommentator Ginna Lindberg i SVT:s Morgonstudion.

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier