Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Graham varnar för USA:s sönderfall – utlyser bönedag

USA:s framtid står på spel. Det menar evangelisten Franklin Graham och bjuder in till en bönemarsch den 26 september.

– Vårt enda hopp för det här landet är Gud, säger han i ett videoklipp.

Nyheter · Publicerad 13:00, 13 aug 2020

I slutet av juli gick Franklin Graham, son till den världskände evangelisten Billy Graham, ut och varnade för socialistisk politik.

”När vi tittar på det kaos som brutit ut i städer som kontrolleras av liberalt, socialistlutande ledarskap bör det inte bara orsaka sorg, utan även stor oro”, skrev han i ett Facebookinlägg.

Han menar att de upplopp som skakat bland annat demokratstyrda Portland, Oregon, kommer sprida sig till hela landet ifall amerikanerna inte gör motstånd genom röstsedeln.

”Ifall denna typ av ledarskap vinner på lokal, delstatlig och nationell nivå i valen i november kan du vänta dig att se mer och mer av det här, vilket så småningom kommer leda till slutet för den här nationen så som vi känner den”, skrev Franklin Graham.

Vilket parti Franklin Graham tycker att amerikanerna ska rösta på skrev han inte rakt ut, men det är ingen hemlighet att han är en Trump-supporter.

”Rösta på ledare som älskar det här landet, försvarar konstitutionen och stöder lag och ordning. Men framför allt: Be och efterfråga Guds barmhärtighet och hjälp åt vår nation”, skrev han.

Nu går Franklin Graham ut och bjuder in till en bönemarsch för att kristna amerikaner ska komma samman och be om Guds ingripande.

– USA befinner sig i svårigheter och nöd. Men vi har hopp, och det hoppet är en allsmäktig Gud, säger han i ett videoklipp.

Bönemarschen kommer äga rum i Washington DC den 26 september och passera viktiga platser som deltagarna kommer be för. Graham hoppas att tusentals pastorer, familjer och församlingar kommer att marschera tillsammans med honom.

– Vi behöver be mer än vad vi någonsin har gjort i våra liv nu. Våra samhällen skadas, vårt folk är delat och det är rädsla och osäkerhet överallt, säger han.

Enligt Graham står USA:s framtid mer eller mindre på spel.

– Vi ska be för vårt land, vi ska be för våra ledare. Och vi ska be att Gud griper in och räddar den här nationen, säger han.

Ifall denna typ av ledarskap vinner på lokal, delstatlig och nationell nivå i november kan du vänta dig att se mer och mer av det här, vilket så småningom kommer leda till slutet för den här nationen så som vi känner den.

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...