Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Film om 1970-talets Jesus-rörelse snart på bio i USA

En hippieledd revolution som ledde till en stor ungdomsväckelse i USA. Det är temat för bioaktuella ”Jesus Revolution”, en film som skildrar den historiska Jesusrörelsen i USA.

Nyheter · Publicerad 11:00, 19 feb 2023

Det amerikanska filmbolaget Lionsgate har tidigare tagit sig an att gestalta den kristna MercyMe-sångaren Bart Millard i filmen ”I can only imagine” och den kristna artisten Jeremy Camps liv i filmen ”I still believe”. Nu är bolaget aktuella med ytterligare en kristen film, ”Jesus Revolution”, som även denna gång baseras på verkliga händelser.

Filmen – som baseras på Greg Lauries och Ellen Vaughns bok – utspelar sig på 1970-talet då den unga killen Greg Laurie möter den karismatiska hippie- och gatupredikanten Lonnie.

Deras möte tar dem till en lokal kyrka där pastorn Chuck Smith – trots protester från en del av församlingens medlemmar – öppnar dörrarna för dem, vilket banar vägen för en stor ungdomsväckelse.

– Vår film dyker in i idén att du inte behöver vara perfekt, du kan ha felat och ändå vara delaktig i något väldigt kraftfullt och väldigt andligt, säger Brent McCorkle, assisterande regissör, till Christian Headlines.

Till sajten berättar han om hur historien i filmen har rört publik till tårar vid förhandsvisningar, liksom även filmteamet där inte alla är kristna.

– Det är verkligen fantastiskt att se människor gråta och bli rörda när de ser filmen, för filmen kändes väldigt speciell. Det kändes vägledd. Det kändes större än ett gäng människor som sprang runt med kameror, säger McCorkle till Christian Headlines.

I rollerna i Jesus Revolution finns bland andra Jonathan Roumie, känd för sin roll som Jesus i den populära tv-serien ”The Chosen”, och Kelsey Grammer, bland annat känd för sin medverkan i tv-serierna ”Skål” och ”Frasier”.

Filmen har premiär i USA den 24 februari.

Det kändes större än ett gäng människor som sprang runt med kameror

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00