Nyheter

ELM:s sommarmöte bjuder in till gemenskap

Sammankomsterna sker utomhus, under bar himmel invid Hjälmsjön. Foto: ELM
Sammankomsterna sker utomhus, under bar himmel invid Hjälmsjön. Foto: ELM
Christer Unosson, vice ordförande vid ELM Syd.
Christer Unosson, vice ordförande vid ELM Syd.

I över hundra år har Evangelisk Luthersk Mission (ELM) bjudit in till sommarmöten – och på fredag är det dags igen.– Det är fokus på att förkunna bibelordet och mission i Sverige och utlandet, säger Christer Unosson som är vice ordförande i ELM Syd som anordnar årets sommarmöte.

Publicerad Uppdaterad

ELM Syd sommarmöte

Plats: Örkelljunga

Datum: 14–16 juli

www.elmsyd.se

Under sammankomsten, där det förväntas komma 1 500 personer vill man skapa utrymme för människor att möta Jesus genom bön och förkunnelse av bibelordet. Temat för konferensen utgår från Bibelordet “Löftet gäller er …” (Apg 2:39). 

– Det som kännetecknar sommarmötet är att vi får en gedigen undervisning och även sång och musik, säger Unosson och lyfter fram att man ser möten människor emellan som en stor del av att man samlas. 

– Det är ett tillfälle för möte och samtal, fortsätter han.

I första mötet, med temat mission, medverkar och talar utsända missionärer. Johannes Heule kommer att predika och det blir lovsång. 

– Mission finns med som ett genomgående tema, förtydligar Unosson angående sommarmötet. 

Under helgen väntas lovsång, ledd av Vilma Bergström och Hanna Ek, körmusik, gospel med Glimåkra Gospel, sång och musik av Exalt och Prim Väst. Predikanter är bland andra Bengt Hjort, Daniel Ringdahl, Torsten Sandell, Anders Ek, Stefan Ekström och Daniel Engelbrekt. Det blir högmässa med nattvard ledd av prästen och liturgen Torsten Sandell. Man kommer även att ha egna möten för barn och ungdomar.

Sommarmötet som avslutas på söndag hålls på Missionsgården Strandhem i Örkelljunga. Man kan också följa mötet på elmsyd.se, samt lyssna via Örkelljunga närradio på 94,1 MHz.

Powered by Labrador CMS