Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

EFS och UMU ska träna unga profeter och bedjare på läger

Att hjälpa och träna unga som bär en kallelse till apostel, profet, evangelist eller bönetjänst. Det är målet med Boot Camp som i sommar genomförs för andra året.

Nyheter · Publicerad 14:00, 30 maj 2019

Det är nätverket och hemsidan nyreformation.se som för andra året bjuder in till Boot Camp 2019 tillsammans med Salt – barn och unga i EFS. För första gången ingår även Ungdom med uppgift (UMU) i arrangemanget som i år hålls på UMU:s träningsbas Restenäs.

Lägret, som pågår 30 juli till 3 augusti, syftar till att hjälpa unga ledare som fungerar eller som vill fungera i apostoliska, profetiska och evangelistiska gåvor eller i bönetjänst. 

– Vår erfarenhet säger att det på många håll saknas en förståelse för hur dessa tjänster fungerar, och att de därför lätt blir ensamma och inte får den hjälp att växa i sina gåvor som de skulle behöva. Därför är även gemenskapen en viktig faktor, säger Johanna Björkman, som är generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS.

– Vi vill skapa en mötesplats för dessa personer, samtidigt som vi vill uppmuntra varandra att ta nya steg med Herren, förklarar hon.

Upprättelse och inre helande kommer att betonas och vara en central del av årets Boot Camp. Samtidigt hoppas man även kunna uppmuntra till mission utomlands. 

Deltagarna erbjuds även möjlighet till fördjupande undervisning vad gäller tjänsterna apostel, profet, evangelist samt i ämnet bön.

– Att stå tillsammans i Guds familj är också ett viktigt fokus under lägret, och morgnar och kvällar är speciellt avsatta för bön, lovsång och betjäning.

– Vår känsla är att Gud håller på att resa upp en ny generation ledare som bär på en kallelse att bryta ny mark för Guds rike, säger Johanna Björkman.

– Med Boot Camp hoppas vi nå och utrusta några av dessa. Därefter hoppas vi att de kan återvända till sina olika sammanhang, för att fortsätta att vara till välsignelse där.

I nätverket runt Boot Camp finns människor från olika delar av kristenheten, däribland EFS, Svenska kyrkan, EFK och Pingst. Bland dem som medverkar och undervisar på lägret finns personer från både Sverige och Norge, bland annat Olof Edsinger, Jan Sköld och Ole Henry Halleraker.

Förra året hölls lägret i Höll­viks­strand men i år hålls det alltså på UMU:s träningsbas Reste­näs utanför Ljungskile.

– Vi vill vara en resurs för Kristi kropp både i Sverige och utomlands, säger basens föreståndare Isak Oscarsson, mycket glad att få vara en del i Boot Camp.

– Det pionjära ligger i vårt dna, och det gör även den betoning på upprättelse och inre helande som kommer att vara centralt på Boot Camp. Under veckan hoppas vi också att få uppmuntra till ett större perspektiv av mission utomlands.

Målgruppen för lägret är unga ledare i åldern 18–40 år, personer som har en längtan/kallelse/gåvor kopplat mot apostolisk, profetisk, evangelist- eller bönetjänst.

Vår känsla är att Gud håller på att resa upp en ny generation ledare som bär på en kallelse att bryta ny mark för Guds rike.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Skolor ska få hjälp att förebygga våld

Våldsdåd. På kort tid har Sverige skakats av flera våldsdåd i skolmiljö. Nu vill regeringen stärka säkerheten... söndag 26/6 18:00

WHO i krismöte om apkoppor

Smitta. Med anledning av den snabba spridningen av apkoppor kommer Världshälsoorganisationen WHO under... söndag 26/6 12:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Snart hålls årlig gudstjänst för Sveriges ofödda barn

Prolife. Den 3 juli hålls en gudstjänst i Holmstrand till minne av de barn som inte fått födas i vårt land.... lördag 25/6 18:00

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier