Dina ögon såg mig när jag bara var ett foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, formade innan någon av dem hade kommit.
Psaltaren 139:16

Världen idag

EFS och UMU ska träna unga profeter och bedjare på läger

Att hjälpa och träna unga som bär en kallelse till apostel, profet, evangelist eller bönetjänst. Det är målet med Boot Camp som i sommar genomförs för andra året.

Nyheter · Publicerad 14:00, 30 maj 2019

Det är nätverket och hemsidan nyreformation.se som för andra året bjuder in till Boot Camp 2019 tillsammans med Salt – barn och unga i EFS. För första gången ingår även Ungdom med uppgift (UMU) i arrangemanget som i år hålls på UMU:s träningsbas Restenäs.

Lägret, som pågår 30 juli till 3 augusti, syftar till att hjälpa unga ledare som fungerar eller som vill fungera i apostoliska, profetiska och evangelistiska gåvor eller i bönetjänst. 

– Vår erfarenhet säger att det på många håll saknas en förståelse för hur dessa tjänster fungerar, och att de därför lätt blir ensamma och inte får den hjälp att växa i sina gåvor som de skulle behöva. Därför är även gemenskapen en viktig faktor, säger Johanna Björkman, som är generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS.

– Vi vill skapa en mötesplats för dessa personer, samtidigt som vi vill uppmuntra varandra att ta nya steg med Herren, förklarar hon.

Upprättelse och inre helande kommer att betonas och vara en central del av årets Boot Camp. Samtidigt hoppas man även kunna uppmuntra till mission utomlands. 

Deltagarna erbjuds även möjlighet till fördjupande undervisning vad gäller tjänsterna apostel, profet, evangelist samt i ämnet bön.

– Att stå tillsammans i Guds familj är också ett viktigt fokus under lägret, och morgnar och kvällar är speciellt avsatta för bön, lovsång och betjäning.

– Vår känsla är att Gud håller på att resa upp en ny generation ledare som bär på en kallelse att bryta ny mark för Guds rike, säger Johanna Björkman.

– Med Boot Camp hoppas vi nå och utrusta några av dessa. Därefter hoppas vi att de kan återvända till sina olika sammanhang, för att fortsätta att vara till välsignelse där.

I nätverket runt Boot Camp finns människor från olika delar av kristenheten, däribland EFS, Svenska kyrkan, EFK och Pingst. Bland dem som medverkar och undervisar på lägret finns personer från både Sverige och Norge, bland annat Olof Edsinger, Jan Sköld och Ole Henry Halleraker.

Förra året hölls lägret i Höll­viks­strand men i år hålls det alltså på UMU:s träningsbas Reste­näs utanför Ljungskile.

– Vi vill vara en resurs för Kristi kropp både i Sverige och utomlands, säger basens föreståndare Isak Oscarsson, mycket glad att få vara en del i Boot Camp.

– Det pionjära ligger i vårt dna, och det gör även den betoning på upprättelse och inre helande som kommer att vara centralt på Boot Camp. Under veckan hoppas vi också att få uppmuntra till ett större perspektiv av mission utomlands.

Målgruppen för lägret är unga ledare i åldern 18–40 år, personer som har en längtan/kallelse/gåvor kopplat mot apostolisk, profetisk, evangelist- eller bönetjänst.

Vår känsla är att Gud håller på att resa upp en ny generation ledare som bär på en kallelse att bryta ny mark för Guds rike.

Vad är planen för att vända Svenska kyrkans utveckling?

Ledare I veckan meddelade Antje Jackelén att hon går i pension hösten 2022. När hon lägger ner staven sker... torsdag 9/12 00:10

Den ”banala” antisemitismen är inte mindre allvarlig

Israelkommentar Den 21 november sköts en 26-årig israelisk man till döds av en palestinsk terrorist precis intill... torsdag 9/12 00:00

Mediers trovärdighet ifrågasätts efter avslöjande

USA. Många amerikaner frågar sig ifall de kan lita på sin morgontidning efter avslöjandet om de falska... torsdag 9/12 10:50

Bilda bokade satanistiskt band – backar efter kritik

Studieförbund. Studieförbundet Bilda, där en lång rad kristna aktörer är medlemmar, beslutade nyligen att avboka... torsdag 9/12 09:00

Vaccinpass kan införas vid mindre samlingar

Corona. Nu återinförs rekommendationer om avstånd och munskydd. Om smittläget förvärras kan regeringen ta... torsdag 9/12 07:00

Låt oss vara ivriga att säga ja till Andens väg i och genom våra liv.

Inför söndag En väg tar oss till en destination. Alla vägar som vi använder dagligen har anlagts någon gång.... torsdag 9/12 00:00

Vi vet egentligen aldrig vad som ska hända i en bönestund.

Ledarkrönika I min ungdom hörde jag flera predikningar som hjälpte mig att förstå betydelsen av bön med... torsdag 9/12 00:00

Senaste nytt

    Den ”banala” antisemitismen är inte mindre allvarlig

    Israelkommentar Den 21 november sköts en 26-årig israelisk man till döds av en palestinsk terrorist precis intill...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier