Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Novak Djokovic flögs från Australien innan tennisturneringen i Melbourne hunnit börja. Foto: Darko Bandic/AP/TT

Djokovic utvisad – före första serven

Turerna har varit många angående Novak Djokovics vara eller inte vara i tennisturneringen Australian Open. Under söndagen fattade en federal domstol beslut om att utvisa tennisstjärnan ur landet med anledning av oklarheter kring vaccinstatus och visum.

Nyheter · Publicerad 07:50, 19 jan 2022

Världen idag har tidigare skrivit om turerna kring Novak Djokovic inför den stora tennistävlingen Australian Open. Till sist tog en federal domstol i landet beslutet att utvisa den serbiske världsettan som vunnit turneringen i Melbourne vid inte mindre än nio tillfällen.

– Jag är extremt besviken över domstolens beslut att avslå min överklagan gällande mitt nekade visum, säger Novak Djokovic i ett uttalande som TT återger.

Historien inleddes med att Djokovic vid ankomsten till Australien inte uppvisade något vaccinbevis, utan i stället hänvisade till ett medicinskt intyg, och då blev av med sitt visum.

Den första domstolen som behandlade ärendet gav honom visumet tillbaka och stjärnan kunde träna på tennisarenan. Men då klev Australiens immigrationsminister Alex Hawke in i handlingen genom att åter dra tillbaka visumet. Den federala domstolen gick sedan på Hawkes linje, vilket gjorde att Novak Djokovic tvingades lämna landet redan före turneringens första serve.

Turneringen French Open i Paris i maj blir Novak Djokovics nästa chans att nå sin 21:a Grand Slam-titel – om han kommer till start på de franska grusbanorna. Spekulationer om det pågår redan då Frankrikes president Emmanuel Macron som bekant inte gjort sig känd för att sympatisera med ovaccinerade personer.

Jag är extremt besviken.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Första Barbie-dockan med Downs syndrom har lanserats

Docklansering. För en tid sedan lanserade leksakstillverkaren Mattel historiens första Barbie-docka med... måndag 5/6 15:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10