Att vinna vishet är bättre än guld, att vinna insikt är mer värt än silver.
Ordspråksboken 16:16

Världen idag

OBS! BILDrteXT IN HÄR! Foto: Evan Agostini/AP/TT

Denzel Washingtons råd: Lyssna på Gud

Den prisbelönte amerikanske filmskådespelaren Denzel Washington talade i september om sin kristna tro vid en konferens i Orlando, Florida.

– I varje bön är allt jag hör: ”För mina får på bete,” Det är vad Gud vill att jag gör, sade han i ett samtal med pastor A R Bernard från Christian Cultural Center i New York.

Nyheter · Publicerad 11:00, 3 okt 2021

Under konferensen, The better man event (Den bättre mannen), talade Denzel Washington bland annat om hur mansidealet ändrats genom tiderna.

– Världen har förändrats. Vad är vår roll som män? John Wayne-receptet är inte direkt i ropet nu, sade han, med hänvisning till skådespelaren som på sin tid förkroppsligade bilden av den starke mannen.

– Men styrka, ledarskap, kraft, auktoritet, vägledning, tålamod är Guds gåva till oss som män. Det är något vi ska vårda, inte missbruka.

Denzel Washington, som tagit hem två Oscarpriser för sina insatser, berättade att han ”kämpat för sin själ” under den långa filmkarriären.

– Kändisskap är ett monster, och vi har alla dessa trappor och strider, vägar att gå i våra egna liv. Oavsett om du är känd eller vem som lyssnar på dig, så har vi våra egna utmaningar. ... Kändisskapet förstorar bara problemen och möjligheterna, sade han.

– Jag hoppas att orden i min mun och meditationen i mitt hjärta ska glädja Gud. Men jag är mänsklig. Jag är precis som ni. Det jag har kommer inte att kunna hålla mig kvar på jorden en enda dag längre.

Denzel Washington hade också några råd att ge unga män.

– Stå på knä. Titta på mig, men lyssna på Gud, sade han.

– Dela det du kan, inspirera dem du kan, fråga om råd. Om du behöver någon att tala med, tala med den som kan göra något åt saken.

Själv har han valt att tala med ”erfarna fåraherdar”, som kan hjälpa honom att hjälpa andra, i enlighet med Jesu ord i Johannesevangeliet: ”För mina får på bete.”

– Vid 66, snart 67, års ålder, när jag just begravt min mor, lovade jag henne och Gud att inte bara göra gott på rätt sätt, utan att hedra min mor och min far genom det sätt jag lever mitt liv, resten av mina dagar på jorden. Jag är här för att tjäna, hjälpa, utrusta, sade han.

Stå på knä. Titta på mig, men lyssna på Gud. Dela det du kan, inspirera dem du kan, fråga om råd.

Ukrainakriget påminner om rätten att få försvara sitt land

Ledare Det går dåligt för Ryssland i kriget. Mycket dåligt. Även regeringstrogna ryska skribenter börjar... torsdag 19/5 00:10

Ingen kunde ana vad det lilla bönemötet skulle leda till

Ledarkrönika Nyligen läste jag i Stig Hällzons bok Stora väckelser om en ytterst intressant väckelse. Under åren... torsdag 19/5 00:00

Franska premiärministerns pappa överlevde Auschwitz

Frankrike. Frankrikes nya premiärminister, Élisabeth Borne, är inte bara landets andra kvinnliga... torsdag 19/5 14:00

Bönen är vårt andliga pannrum

Inför söndag Jag är hemma igen efter en helg ombord på missionsbåten Elida i Stockholms skärgård, där vi har... torsdag 19/5 00:00

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Senaste nytt

    Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

    Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
    Följ Världen idag i sociala medier