Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

OBS! BILDrteXT IN HÄR! Foto: Evan Agostini/AP/TT

Denzel Washingtons råd: Lyssna på Gud

Den prisbelönte amerikanske filmskådespelaren Denzel Washington talade i september om sin kristna tro vid en konferens i Orlando, Florida.

– I varje bön är allt jag hör: ”För mina får på bete,” Det är vad Gud vill att jag gör, sade han i ett samtal med pastor A R Bernard från Christian Cultural Center i New York.

Nyheter · Publicerad 11:00, 3 okt 2021

Under konferensen, The better man event (Den bättre mannen), talade Denzel Washington bland annat om hur mansidealet ändrats genom tiderna.

– Världen har förändrats. Vad är vår roll som män? John Wayne-receptet är inte direkt i ropet nu, sade han, med hänvisning till skådespelaren som på sin tid förkroppsligade bilden av den starke mannen.

– Men styrka, ledarskap, kraft, auktoritet, vägledning, tålamod är Guds gåva till oss som män. Det är något vi ska vårda, inte missbruka.

Denzel Washington, som tagit hem två Oscarpriser för sina insatser, berättade att han ”kämpat för sin själ” under den långa filmkarriären.

– Kändisskap är ett monster, och vi har alla dessa trappor och strider, vägar att gå i våra egna liv. Oavsett om du är känd eller vem som lyssnar på dig, så har vi våra egna utmaningar. ... Kändisskapet förstorar bara problemen och möjligheterna, sade han.

– Jag hoppas att orden i min mun och meditationen i mitt hjärta ska glädja Gud. Men jag är mänsklig. Jag är precis som ni. Det jag har kommer inte att kunna hålla mig kvar på jorden en enda dag längre.

Denzel Washington hade också några råd att ge unga män.

– Stå på knä. Titta på mig, men lyssna på Gud, sade han.

– Dela det du kan, inspirera dem du kan, fråga om råd. Om du behöver någon att tala med, tala med den som kan göra något åt saken.

Själv har han valt att tala med ”erfarna fåraherdar”, som kan hjälpa honom att hjälpa andra, i enlighet med Jesu ord i Johannesevangeliet: ”För mina får på bete.”

– Vid 66, snart 67, års ålder, när jag just begravt min mor, lovade jag henne och Gud att inte bara göra gott på rätt sätt, utan att hedra min mor och min far genom det sätt jag lever mitt liv, resten av mina dagar på jorden. Jag är här för att tjäna, hjälpa, utrusta, sade han.

Stå på knä. Titta på mig, men lyssna på Gud. Dela det du kan, inspirera dem du kan, fråga om råd.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10