Samhälle

Bedjare ropade till Gud för Stockholms utsatta områden

Polisbil i mörker i Stockholmsförorten Akalla.
Det är bara Gud som kan förändra den mörka situationen i Sveriges utsatta områden, tror ett gäng bedjare. Bilden är från Stockholmsförorten Akalla.

Tre bönenätverk samlades i lördags för att be emot kriminalitet och våld i Stockholm. Det var Sverigebönen, Stockholmsbönen och Hopp för Järva som under fyra timmar i Citykyrkan ropade till Herren för staden.

Publicerad Uppdaterad

– Den här staden och det här landet ska förändras och det är endast genom Gud och bön det kan ske, säger Patricia Ask som är ledare för bönenätverket ”Hopp för Järva” till Världen idag om helgens bönemöte.

Ett starkt spår under mötet var barn och ungdomar. Man bad emot att barnen ska gå samma väg som dagens tonåringar där många lider av oro. 

– Vi brinner för att barnen ska få vara trygga och känna Jesus, säger Patricia Ask. 

Vidare bad man emot antisemitism, att det ska finnas goda mötesplatser för människor och att församlingar ska få vara ljus i de mörk tid. Man bad också om goda ledare som kan hjälpa människor ur kriminalitet. 

Mellan 50 till 70 personer var på plats under de fyra timmar som bönen pågick. Samlingen var den första där dessa tre bönenätverk samlas, och Patricia Ask ser gärna mer samarbete framöver.

– Det glädjer mig att vi kommer samman, att vi reser oss tillsammans, säger hon. 

Bönemötet, som Ask beskriver som dynamiskt och levande, ska ha skapat stort engagemang och det tror hon bland annat beror på att den eskalerande kriminaliteten kommit allt närmare vardagen i Sverige. 

Men Patricia Ask har hopp för framtiden och litar på att den som ber ska få.

– Jag har mycket stort hopp. Gud är en god Gud. Han står inte bara och ser på, utan han griper in när vi ropar till honom, säger hon och tillägger att bönerna då ska vara i linje med hans vilja.

Powered by Labrador CMS