Nyheter

Ateister kritiserade universitet efter massdop – får svar på tal

Alabamas guvernör Kay Ivey tar massdopet på ett universitet i delstaten i försvar.
Alabamas guvernör Kay Ivey tar massdopet på ett universitet i delstaten i försvar.

En ateistisk organisation kritiserar ledningen för Auburn University i Alabama och menar att massdopet där i förra veckan strider mot USA:s konstitution. Nu besvarar delstatens guvernör kritiken och menar att universitetet varit i sin fulla rätt att organisera lovsång och dop på sitt område.

Publicerad Uppdaterad

Världen idag berättade förra veckan om det massdop som skedde efter en lovsångskväll på Neville Arena vid Auburn University i Alabama då omkring 200 studenter beslöt att ge sina liv till Jesus och låta döpa sig i en sjö på universitetsområdet.

Nu har universitetsledningen tagit emot ett brev från The Freedom From Religion Foundation (FFRF) – en ateistisk organisation som är hemmahörande i Wisconsin – som hävdar att universitetet har brutit mot den amerikanska konstitutionen genom att tre av de anställda lektorerna hjälpte till att döpa studenter.

”Auburn University är ett allmänt universitet, inte ett religiöst sådant. Det är opassande och icke-konstitutionellt att universitetets anställda använder sin akademiska position för att organisera, marknadsföra och delta i religiösa lovsångsevent”, står det i brevet som innehåller en varning till Auburn University. Brevet har publicerats av Fox News.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS