Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Allt fler kristna ledare: Biden har vunnit

När nu även delstaternas elektorer utsett Joe Biden till USA:s blivande president har flera kristna ledare som tydligt stått bakom Donald Trump valt att offentligt erkänna Biden som segrare.

Vissa evangelikala förkunnare fortsätter dock att hävda omfattande valfusk och vill ännu inte stänga dörren för Trump.

Nyheter · Publicerad 17:00, 17 dec 2020

Predikanten Franklin Graham skriver på Facebook att han är tacksam för Trumps presidentskap.

”Människor har frågat mig om jag är besviken på valet. När jag har funderat på svaret måste jag ärligt säga att jag är tacksam – tacksam till Gud för de senaste fyra åren …”, skriver han, och räknar upp det han anser vara Trumps förtjänster, såsom abortpolitiken, försvaret för religionsfrihet och tron på bönens kraft.

Albert Mohler, som leder Southern Baptist Theological Seminary och som de senaste åren också han har varit en tydlig Trumpsupporter, erkänner nu Biden som president.

“Det är ingen hemlighet att jag var besviken på utfallet i valet. Jag ville inte att Joe Biden skulle väljas till president, men nu är han den blivande presidenten”, sade Mohler nyligen i en podcast, rapporterar Christian Post.

Efter lång tids tystnad gick också senatens majoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, i måndags ut och gratulerade Joe Biden till segern i presidentvalet.

– I dag vill jag gratulera blivande president Joe Biden, han har vigt många år av sitt liv i allmänhetens tjänst, sade han bland annat.

McConnell och hans närmaste ska också ha vädjat till republikanska kolleger i kongressen att inte opponera sig mot valet av Biden när det ska ratificeras den 6 januari, skriver TT.

Donald Trump själv fortsätter att hävda omfattande valfusk och vill inte erkänna sig besegrad. Och fortfarande finns vissa predikanter i USA som hänvisar till profetior och menar att dörren ännu inte är stängd för Trump.

Världen idag berättade i tisdagens tidning om det uppmärksammade och kritiserade böneinitiativet Jericho March. Där framträdde flera andliga ledare med uppmaningen att fortsätta tro att Trump skulle förbli president. På sin Facebooksida skriver Jericho March:

”Vi kommer att stå fasta tills president Trump rätteligen svärs in den 20 januari 2021”.

Den 6 januari samlas alltså kongressen för att formellt stadfästa valresultatet.

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Allt färre amerikaner är kyrkligt aktiva

USA. Antalet amerikaner som är medlemmar i någon kyrka, synagoga eller moské blir allt färre, enligt en... lördag 10/4 16:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier