Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Allt fler kristna ledare: Biden har vunnit

När nu även delstaternas elektorer utsett Joe Biden till USA:s blivande president har flera kristna ledare som tydligt stått bakom Donald Trump valt att offentligt erkänna Biden som segrare.

Vissa evangelikala förkunnare fortsätter dock att hävda omfattande valfusk och vill ännu inte stänga dörren för Trump.

Nyheter · Publicerad 17:00, 17 dec 2020

Predikanten Franklin Graham skriver på Facebook att han är tacksam för Trumps presidentskap.

”Människor har frågat mig om jag är besviken på valet. När jag har funderat på svaret måste jag ärligt säga att jag är tacksam – tacksam till Gud för de senaste fyra åren …”, skriver han, och räknar upp det han anser vara Trumps förtjänster, såsom abortpolitiken, försvaret för religionsfrihet och tron på bönens kraft.

Albert Mohler, som leder Southern Baptist Theological Seminary och som de senaste åren också han har varit en tydlig Trumpsupporter, erkänner nu Biden som president.

“Det är ingen hemlighet att jag var besviken på utfallet i valet. Jag ville inte att Joe Biden skulle väljas till president, men nu är han den blivande presidenten”, sade Mohler nyligen i en podcast, rapporterar Christian Post.

Efter lång tids tystnad gick också senatens majoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, i måndags ut och gratulerade Joe Biden till segern i presidentvalet.

– I dag vill jag gratulera blivande president Joe Biden, han har vigt många år av sitt liv i allmänhetens tjänst, sade han bland annat.

McConnell och hans närmaste ska också ha vädjat till republikanska kolleger i kongressen att inte opponera sig mot valet av Biden när det ska ratificeras den 6 januari, skriver TT.

Donald Trump själv fortsätter att hävda omfattande valfusk och vill inte erkänna sig besegrad. Och fortfarande finns vissa predikanter i USA som hänvisar till profetior och menar att dörren ännu inte är stängd för Trump.

Världen idag berättade i tisdagens tidning om det uppmärksammade och kritiserade böneinitiativet Jericho March. Där framträdde flera andliga ledare med uppmaningen att fortsätta tro att Trump skulle förbli president. På sin Facebooksida skriver Jericho March:

”Vi kommer att stå fasta tills president Trump rätteligen svärs in den 20 januari 2021”.

Den 6 januari samlas alltså kongressen för att formellt stadfästa valresultatet.

Ensamheten – den farliga baksidan av restriktionerna

Ledare Coronapandemin har nu passerat ett år som världsdominerande skeende. Restriktioner och... lördag 27/2 00:00

Präst åtalas – fritog man i resväska

Gävle. Två kvinnor, varav en präst, åtalas misstänkta för att ha smugglat ut ett man i en resväska från... lördag 27/2 17:00

Biverkningar av mindfulness viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Många döda i president Bidens första attack

Syrien. USA har genomfört ett anfall mot anläggningar i östra Syrien, som uppges användas av Iranstödd... lördag 27/2 09:00

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier