Nyheter

Allt färre amerikaner är kyrkligt aktiva

Allt färre amerikaner är medlemmar i en församling.
Allt färre amerikaner är medlemmar i en församling.

Antalet amerikaner som är medlemmar i någon kyrka, synagoga eller moské blir allt färre, enligt en färsk Gallupundersökning. Minskningen har pågått under de senaste 20 åren och för första gången sedan slutet på 1930-talet är det nu mindre än hälften av USA:s befolkning som har någon form av församlingstillhörighet.

Publicerad Uppdaterad

För första gången sedan slutet på 1930-talet uppger mindre än hälften av alla amerikaner att de tillhör någon kyrka, synagoga eller moské, enligt en nyligen genomförd Gallupundersökning som Christianity Today rapporterar om.

I mitten av 1990-talet var 70 procent av USA:s befolkning medlemmar i någon religiös församling, en nivå som antalet medlemskap har hållit sig omkring sedan mätningarna startade 1937. Men under de senaste 20 åren har antalet medlemmar blivit allt färre . Minskningen började efter 1999 och har fortsatt sedan dess, skriver tidningen.

Samtidigt har man sett en ökning av andelen amerikaner som inte bekänner sig till någon religion alls, vilket för närvarande är en av fem personer.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS