Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Programledaren Sara Andersson och gästen Fredric Crona. Foto: Himlen TV7

”Guds folk sitter på nycklar till ett helat Sverige”

Kristenheten i Sverige behöver omvända sig från högmod. Det säger böneledaren Fredric Crona i tv-programmet Närbild.

– Vi har satt oss på en bedömares stol, säger han.

Närbild · Publicerad 16:00, 15 jan 2023

I samband med att Världen idag ger ut magasinet Närbild kommer tv-program som görs i samarbete med Himlen TV7. Det senaste Närbildsmagasinet hade temat ”Vision i mörka tider” – och hade mycket fokus på bön och väckelse – och det är således också temat på de tre senaste Närbilds­programmen.

Det första programmet hade Fredric Crona, ledare för nätverket Pingst bön, som gäst. I programmet pratar han och programledaren Sara Andersson bland annat om vad som krävs för att vi ska få se en förändring i Sverige gällande problem som kriminalitet, ensamhet och tuff ekonomisk tid.

– Guds folk sitter på nycklar till något som kan läka och hela vårt land, säger Fredric Crona.

Han menar att det handlar om bön och omvändelse, och att det är just de kristna som behöver falla på knä inför Gud på detta sätt.

– På ett sätt är det befriande, för då behöver vi inte stirra oss blinda på ondskan och allt som pågår. Vi behöver gå till oss själva, säger han.

Så vad är det då som kristenheten generellt behöver omvända sig ifrån, enligt Fredric Crona?

– Jag tror att en stor sak är högmod. Där vi har satt oss på en bedömares stol – där vi tänker att vi kan bedöma Gud, säger han.

I programmet samtalas det även om varför Gud inte alltid svarar på bön, och vilka bönesvar Fredric Crona själv har sett i sitt liv.

Hela programmet kan ses på varldenidagplay.se eller på Himlen TV7.

Fackupprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Samvetsfrihet. Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare... onsdag 22/3 07:00

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00