Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sommar 2019

Världen idags sommarmagasin är ett trevligt magasin med skön sommarläsning. Det innehåller intressanta intervjuer och vittnesbörd samt en stor konferensguide med inför-reportage från sommarens kristna konferenser.

Här kan du läsa vårt sommarmagasin online, eller klicka på denna länk för att beställa hem det.

Jesus till barnen

I det här magasinet kan du läsa om fajten för de ungas tro på Jesus. Barnen är viktiga här och nu, de är inte morgondagens kyrka – Barnen är dagens kyrka och morgondagens ledare.

Hur kan vi hjälpa och vägleda barnen till den personliga relationen med Jesus så att de aldrig vill lämna honom. Församlingar och föräldrar delar med sig av både kamp och tips för att nå framgång i vårt gemensamma uppdrag; att förmedla den levande tron på Jesus till våra dyrbara barn och unga.

Som ett tema lyfts en ibland bortglömd komponent fram: Föräldrarna. Du mamma eller pappa, kom ihåg att du är viktigast för ditt barn eller tonåring. Ingen ledare i kyrkan, ingen pastor eller präst, inget läger eller konferens kan ersätta dig. Låt tron vara en naturlig del i familjens vardagsliv.

Nedan kan du bläddra i magasinet online

Genus

Ett magasin som synar genusteorierna och ger en bild av hur det påverkar samhället idag. Hur har genusideologin kunnat få så starkt inflytande över utbildning, politik och kultur?

Dessa teorier bortser från vetenskaplig biologi för att istället vilja korrigera biologin efter individens självuppfattning. Detta skapar stor förvirring i den unga generationen där fler och fler upplever vilsenhet omkring sin egen identitet och sexualitet.

Vi behöver istället kraftfulla alternativ som på riktigt hjälper en ung generation. Låt oss bekämpa genusflummet med full kraft!

Ut i alla världar

I det här magasinet möter du människor som lever i sina kallelser och tjänar Gud mitt i det vardagliga arbetslivet.

Ibland tänker vi kanske att kallelsen från Gud bara gäller vissa tjänster - som pastor eller missionär. Men vad skulle hända om varje kristen levde varje dag med en medveten kallelse i sitt arbetsliv? 

Jesus sänder oss ut i alla världar. Han behöver lärjungar i kulturvärlden, medievärlden, företagsvärlden, utbildningsvärlden, den politiska världen och alla andra världar.

Vilken värld är du kallad till? Du kan förmedla en smak av Guds rike där du går fram.

Tid för Europa

Hör vi ropet från Europa? Den världsdel som under lång tid har varit en motor för mission i världen har övergått till att vara ett missionsfält. Vår världsdel ropar på nytt efter evangeliet.

Genom det här magasinet vill vi dels kartlägga den situation som Europa befinner sig i. Vi vill sätta ord på det rop som kommer från människor i vår världsdel. Men vi vill framförallt sprida inspirerande exempel. Berätta om väckelsehärdar, församlingsplanteringar och missionssatsningar. Det är tid för Europa!

68-vänstern

Fri sex, nyandlighet och ett fjärmande från Bibelns Gud och hans eviga värden. Ja, dagens Sverige präglas i hög grad av de värden som slog igenom med den så kallade 68-vågen. Sådant som hade ansetts heligt i sekler kastades då över bord. Många av 68-vänsterns unga ”missionärer” kom att söka sig till yrken med inflytande över samhällsutvecklingen. De blev journalister, professorer, politiker, skådespelare, kulturarbetare – och till och med präster. 

I maj 2018 har det gått 50 år sedan 1968 års vänstervåg kulminerade. Världen idag uppmärksammar detta med ett magasin om 68-vänstern och dess inflytande på
vårt samhälle.

Israel

GRATTIS Israel – ett 70 årigt mirakel!

Staten Israels födelse år 1948 är ett kvalificerat mirakel. I år är det 70 år sedan miraklet tog form, och det vill vi förstås fira riktigt ordentligt genom detta magasin.

I magasinet beskrivs historien bakom Israels tillkomst, här beskrivs även den fantastiska utvecklingen fram till i dag. Det öde landskapet har omvandlats till en vacker trädgård. Nu blomstrar öknen och Israel ligger i framkant inom forskning och innovation. Det förhållandevis lilla landet Israel banar i dag väg för framtidens teknologier och betraktas som världens främsta ”startup-kultur”. 

Nedan kan du bläddra i magasinet online, eller klicka på denna länk för att beställa hem det.

Kristna friskolor

Vårt nya magasin om kristna friskolor kommer lägligt. Frågan om konfessionella skolor är högaktuell och motståndet är starkare än på länge. Bra skolor, med goda resultat och fungerande integration, ställs i en absurd jämförelse med religiösa skolor i Iran. Ideologisk blindhet gör att fakta och saklighet uteblir.

Det här magasinet målar, genom tydliga exempel och sakliga fakta, en sann och rättvis bild av de kristna friskolorna.

Normkritik

I det här magasinet synar vi normkritiken och genusteorierna – som trots att de saknar vetenskapligt stöd letar sig in i alla möjliga sammanhang, inte minst i skolor och förskolor, där personalen förväntas påverka barnen med detta tankegods.

Hon, han eller hen? Är det någon skillnad på pojkar och flickor, män och kvinnor? Vår tids så kallade genusvetare har introducerat det sociala könet och menar att var och en väljer sitt kön och att det inte finns några skillnader. Biologin ignoreras - alla är vi ett slags ”hen”.

Deras teorier skapar stor förvirring i den unga generationen, där fler och fler upplever vilsenhet omkring sin egen identitet och sexualitet.

I magasinet presenterar vi den forskning som finns på området och låter experterna komma till tals. Vad kan man göra som förälder, pedagog, elev eller skolledare? Och hur kan vi presentera kraftfulla alternativ som på riktigt hjälper en ung generation?

Andens århundrade

I det här magasinet vill vi berätta om ”den helige Andes århundrade”, den globala pingstkarismatiska rörelsen där hundratals miljoner människor över hela världen gjort samma erfarenhet – att uppfyllas av den helige Ande.

Vi blickar tillbaka och följer hur Anden har verkat genom historien, inte minst i den historiska ”utgjutelsen” på Azuza Street. Vi blickar också framåt och frågar oss hur vi kan förvalta Andens verk i vår tid.

Den helige Ande är inte begränsad till endast ett samfund eller en kyrka eller bara vissa människor. Han vill komma över alla människor i alla miljöer i varje generation och ge kraft in i varje sammanhang. Låt oss på nytt gräva upp denna ”Andens brunn” och låta det levande vattnet flöda ut till törstande människor i vårt land.

Utan den helige Andes kraft har vi ingenting att erbjuda. Men med den helige Ande kan vi göra allt det Gud kallat oss till. Allt förmår jag i honom som ger mig kraft (Fil 4:13).

Yoga och mindfulness

Det är dags för Guds församling att bemöta yogavågen som sköljer in över vårt land. Med det här magasinet vill vi stärka många ryggar. På flera sätt. Dels genom att synliggöra de andliga rötterna, bidra med kunskap om yoga och mindfulness och beskriva intåget i vårt land. Men också genom att ge redskap för både kristna och andra att kunna stå emot alla dessa andliga anspråk. Sist men inte minst vill vi peka på Jesus och lyfta fram behovet av att erbjuda andligt sökande människor en relation med honom. Han är den klara källan, som både kan och vill möta den andliga törsten bland många människor i vårt land.

Här kan du läsa Världen idags magasin online.

Reformationen

2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans port i Wittenberg. Detta innebar startskottet för Reformationen.

I Världen idags magasin om reformationen får du både inspirerande och historisk information men också berättelser om hur Reformationens budskap berör människor än i dag.

Här nedan kan du läsa Världen idags magasin online.

Välsignade väckelser

I magasinet Välsignade väckelser kan du läsa om hur Sveriges väckelsehistoria har byggt och präglat vårt land. 100 år av väckelse har påverkat samhället och förändrat Sverige från ett fattigt och försupet land till ett land med demokrati och rörelse för kvinnor.

Med avstamp i vår väckelsehistoria blickar vi även framåt, för alltjämt är svaret på den situation Sverige befinner sig i idag – en ny folkväckelse i vårt land, i vår tid. 

Här kan du läsa Världen idags magasin online.

Det värdelösa projektet

Ledare. Det finns fortfarande de som menar att den svenska skolan ska vara värdeneutral. Den typen av röster hörs inte sällan i den svenska skoldebatten.... fredag 8/4 00:01

Hitta din kristna friskola

Karta. Kristna skolor från norr till söder. fredag 8/4 00:01

Test: Vilket är ditt främsta kärleksspråk?

Kärleksspråk. Du kanske tror att du redan vet vad som är ditt främsta kärleksspråk. Men det kan också hända att du inte har en aning om det. Kärleksspråkstestet...

Kristna skolor är en tillgång för Sverige.

Ruth Nordström Det larmas ofta om att den svenska skolan är i kris. Eleverna har allt sämre kunskaper, vilket bland annat visats i de senaste Pisa-studierna,... fredag 8/4 00:01

Kanske har vi sett för få romantiska Hollywoodfilmer där kärleksstoryn började när bröllopsyran var över.

Krönika. Eva Skog Vi gifte oss samma år som världen tog sina första steg in i ett nytt millenium. I mitt liv var skiftet lika definitivt och stort, från något bekant... fredag 11/3 00:20

Så får du en djupare relation med din partner

Tips. Vill du få ökad närhet och kärlek i din relation? Vill du att den ska hålla livet ut? Det finns mycket man kan göra för att stärka relationen. Här är...

Hit kan ni vända er om ni har relationsproblem

Tips. Inga relationer är friktionsfria. Men ibland växer sig problemen inom ett äktenskap så stora att det kan vara bra att prata med någon utomstående....

Dags för besiktning?

Ledare. Jag, NN, tar dig, NN, nu till min hustru/man, att dela glädje och sorg med dig
och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt. (Ur Svenska kyrkans...

Tillsammans mot antisemitism

Ledare. Kanariefågeln är en mycket känslig fågel. I början av förra seklet, och långt in på 1900-talet, användes fåglarna som livförsäkring för brittiska...

Sverige ses som ett varnande exempel

Mörkt nyhetsår. En ökning av antisemitiskt våld i Europa och ett Sverige som slår EU-rekord i klumpiga uttryck och felsägningar om Israel. Så summerar Tomas Sandell...

Kristen och jude mot antisemitism

Turné. Världen idags chefredaktör Lukas Berggren ger sig ut på turné tillsammans med Ulf Cahn, generalsekreterare för Förenade Israelinsamlingen....

Anders Gerdmar: Från judisk rabbi till arisk Jesus. Hur gick det till?

Krönika. När Hitler smidde sina planer för att förinta judarna insåg han att kyrkan var ett problem. För om kyrkan fortsatte att påstå att Jesus var judisk...

Vi behöver entreprenörerna!

Det här är ett magasin om kristet entreprenörskap och företagande. En enkel sökning på Wikipedia ger oss en intressant definition av en entreprenör....

Säger Bibeln någonting om företagande?

Teologi. Paulus var det, de flesta av lärjungarna var det och flera personer i Gamla testamentet var det – företagare. Ändå pratar vi inte mycket om...

Funderar du på att starta eget?

Här ger entreprenören Emmanuel Hyllerud sina tips till dig som tänker förverkliga en företagsidé.