Närbild

De vill se väckelse i landet

”Det skulle inte förvåna mig om Gud tar ett sekulariserat land som Sverige och vänder helt upp och ner på det”, säger Cornelia Forsberg (t v), som tillsammans med Sanna Välipakka är ledare för Hope for This Nation. Foto: Kelley Skolos
”Det skulle inte förvåna mig om Gud tar ett sekulariserat land som Sverige och vänder helt upp och ner på det”, säger Cornelia Forsberg (t v), som tillsammans med Sanna Välipakka är ledare för Hope for This Nation. Foto: Kelley Skolos
Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka ledare för Hope for This Nation. Foto: Kelley Skolos
Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka ledare för Hope for This Nation. Foto: Kelley Skolos

Väckelse kommer att komma över Sverige – och har redan börjat. Det är Sanna Välipakka och Cornelia Forsberg från Hope for This Nation helt övertygade om. – Vi tror verkligen att det kommer att komma en flodvåg över landet, vi kan redan nu känna smaken av det, säger de.

Publicerad Uppdaterad

Det finns ett rop efter Jesus som växer, och vi märker från så många håll att människor är beredda att lämna allt för att följa och söka honom.

Sanna Välipakka

Det skulle inte förvåna mig om Gud tar ett sekulariserat land som Sverige och vänder helt upp och ner på det.

Cornelia Forsberg

För tre år sedan bildades Hope for This Nation i Göteborg. De flesta av det 22 personer starka teamet bor i just Göteborg, och gemensamt för dem alla är att de har blivit förvandlade av Gud.

– Vi har alla ett eget vittnesbörd om mötet med hans kärlek som gör det svårt att vara tyst, säger Sanna Välipakka.

En viktig del i visionen för organisationen är en tro på att det är en väckelsetid för Sverige här och nu.

– Gud talade till oss om en väckelse som ska börja och som redan har börjat. Vi tror att vi ser en försmak av något som Gud förlöser, säger Sanna.

Cornelia Forsberg, även hon en av de drivande i Hope for This Nation, berättar hur äldre personer som varit med i tidigare väckelser ser likheter med det som sker i Sverige i dag.

– De kan uttrycka det som att de känner igen Andens vind som blåser, att det finns en ton av det. Vi tror att det här bara är början på något som Gud längtar efter att göra i vår nation, säger Cornelia.

En sak som de fått på sina hjärtan är gatuevangelisation, något de bedriver varje torsdag på Göteborgs gator.

– Vi kom till en punkt där vi kände att någon måste berätta för alla de här människorna att Gud älskar dem, berättar Cornelia.

Redan första veckan de var ute på gator, i Visby 2017, kom 14 människor till tro.

– Från den stunden har vi fått se många människor ta emot Jesus. Människor är redo! Gud har förberett en skörd, säger Sanna.

De berättar att de dessutom upplever att takten av människor som väljer att ge sina liv till Jesus har ökat ytterligare.

– Det finns ett rop efter Jesus som växer, och vi märker från så många håll att människor är beredda att lämna allt för att följa och söka honom. Det har verkligen drabbat oss, för det är bara Gud som kan väcka den hungern, tilägger Sanna.

Cornelia och Sanna berättar om en hunger efter sanning hos människor de möter.

– Det är en lögn att vi är ett så genomsekulariserat land och att allt färre tror på Gud. När vi möter människor finner vi ett djupt sökande och en stor hunger efter att få tag på det som är sant, säger Cornelia.

Detta att söka Gud och evangelisera är inte till bara för vissa, framhåller Cornelia.

– Det finns ibland en känsla av att de flesta mest hejar på medan några få evangeliserar. Men här finns en inbjudan från Gud till allt hans folk. Skörden är redo, säger hon.

Även bland redan troende är hungern stor efter mer av Gud, menar de. Cornelia berättar hur hon och hennes man började att regelbundet lovsjunga hemma i deras lägenhet tillsammans med fem personer.

I dag har den gruppen vuxit till uppemot hundra personer, som innan pandemin brukade samlas i deras trea för att lovsjunga Gud. Den hungern har de även upplevt när de tidigare rest runt i landet för evangelisationskampanjer.

– Det är en stor förmån att se vad Gud gör i många olika sammanhang, se en kärlek som växer fram så att vi kan stå som en familj.

– Vi tror verkligen att det är något som Gud gör i vår tid – att vi kommer samman som ett folk, säger Cornelia.

Hon beskriver hur de fått se den helige Ande utgjutas, hur försoning kommer i det som varit splittrat och hur församlingar väcks på nytt runt om i Sverige.

– Vi får se, på plats efter plats, hur människor som vandrat länge med Jesus får en ny kärlek och en ny brand i sina hjärtan, säger hon.

Ändå tror de att det som sker nu bara är början.

– Vi tror verkligen att det kommer att komma en flodvåg över landet, och vi kan redan nu känna smaken av det, säger Sanna.

Cornelia tillägger:

– Det skulle inte förvåna mig om Gud tar ett sekulariserat land som Sverige och vänder helt upp och ner på det.

Powered by Labrador CMS