Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Flagga utanför Svea hovrätt. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Viktig dom stoppar transkrav i skolan

Ledare · Publicerad 00:00, 7 apr 2022

En ny dom från Svea hovrätt sätter ned foten i transfrågan. En biologisk pojke som identifierar sig som flicka har krävt att få byta om hos flickorna, men skolan säger nej och har erbjudit olika lösningar, som familjen dock sagt nej till.

Hovrätten bekräftar tingsrättens beslut att skolan måste ”ta hänsyn till samtliga elever”, och betonar att ”alla elever” har rätt till en trygg skolgång. Skolan ska slutligen ”utgå från den rättsliga definitionen av begreppet kön vilken är rent biologisk”.

Domen är befriande i sin självklarhet. Den vilar på en helt motsatt princip än transrörelsen, som menar att könet är frikopplat från kroppen, och att hela samhället måste acceptera transpersoners krav, oavsett hur andra drabbas. 

Minoriteten har inte rätt att ta majoriteten som gisslan. Alla har rätt till sin kroppsliga integritet, även den överväldigande majoritet som vill byta om med dem av samma kön. Förhoppningsvis kan denna dom bromsa de vuxna ideologer som sätter sina radikala ideal före ungdomars långsiktiga välmående.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00