Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

FN:s klimattoppmöte COP27 pågår den 6–18 november i Sharm el-Sheikh, Egypten. Foto: Henrik Montgomery/TT

Klimatreligion fick ett tydligare ansikte

Ledare · Publicerad 00:00, 15 nov 2022

Ibland har det globala arbetet för klimatet urartat i aktivism och antagit nästan religiösa undertoner; räddningsaktionen för Moder jord ska genomföras med blixtfart oavsett hur det slår mot enskilda människor.

Talet om ”klimatreligion” blev än mer verkligt när en rad religioner i helgen lanserade ”tio klimatbudord”. Lanseringen skedde i samband med det pågående klimattoppmötet COP27 på Sinaihalvön i Egypten. I denna region anses Mose ha mottagit de tio budorden från Gud, och det är just här de interreligiösa aktörerna väljer att lansera sina nya ”tio universella budord” för klimatet.

Man beskriver det som en ”omvändelseceremoni” och som en ”profetisk kallelse till klimaträttvisa”.

Det må ske med goda motiv, men det luktar sekterism. Bara det faktum att arrangören använder det i nyandliga kretsar vanliga ordet ”oneness” är anmärkningsvärt.

En ny interreligiös världsreligion – i maskopi med en framtida totalitär världsregering – är ett av de starka tidstecken som länge har lyfts fram av olika bibeltolkare. Här finns anledning till vaksamhet.

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00