Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Det har stormat rejält på sistone i Finland kring den nya borgerliga fyrpartiregeringen. Foto: Hasse Holmberg/TT

Finlands regering fortsätter

Ledare · Publicerad 00:00, 12 sep 2023

I vårt östra grannland Finland har det stormat så rejält kring den nya borgerliga fyrpartiregeringen att det till och med spekulerats om dess inre upplösning och avgång. 

Inte minst har det enda liberala partiet, Svenska folkpartiet, brottats internt med frågan om att stanna kvar i regeringen eller inte, något som däremot Samlingspartiet (systerparti till svenska M), Sannfinländarna (närstående SD) och Kristdemokraterna inte tvekat kring.

Särskilt har strålkastarljuset riktats mot två sannfinländska statsråd: finansministern och partiledaren Riikka Purra samt näringsminister Wille Rydman. 

Medan Purra tvingats be om ursäkt för gamla bloggtexter med nedsättande ord om utlänningar och andra raser, har Rydmans besked varit mer svävande angående anklagelser om upprepade fall av sexuella trakasserier och olämpligt uppträdande mot minderåriga flickor.

Ändå gav riksdagen i Helsingfors fortsatt förtroende i misstroendeförklaringen med klara siffror. Därmed går finländsk politik in i ett lugnare skede – för att leva upp till det gemensamma uttalande fyrpartiregeringen gjort om nolltolerans mot just rasism.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00