Kultur

Webb-tv: Ny syn på kön från millennieskiftet

Få personer på 60-talet kunde nog föreställa sig vad det skulle få för konsekvenser att på bred front i samhället implementera tanken om att det inte finns någon objektiv sanning. Det menar teologen Stefan Gustavsson i veckans program av Hotspot som fokuserar på postmodernismens påverkan på det västerländska samhället från millennieskiftet och framåt.

Publicerad Uppdaterad

Postmodernismen som idéströmning har under de senaste 60 åren haft stort inflytande på det västerländska samhället. Och det som vid en tidpunkt sågs som radikala idéer ligger i dag till grund för ett helt tankesystem som finns på institutioner och i mediarapporteringen.

– Om man backar bandet till vad som lyftes fram på 60-, 70- och 80-talet, då man sa: ”Det kanske inte finns någon objektiv sanning”, så var det väldigt få som föreställde sig att detta skulle få konsekvensen att vi i dag kan säga till barn: ”Vi vet inte om du är en pojke eller flicka, du bestämmer själv”.

Det säger Stefan Gustavsson, teolog och direktor för Apologia, i tv-programmet och menar att vägen dit beror på strategisk målmedvetenhet från särskilda grupper.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS