Vardagskrönika

Vargen och lammet kan aldrig förenas

Annahita Parsan Foto: Privat
Publicerad

Ett nytt år har inletts, med hopp om att 2024 ska bli ett välsignat år för oss i Sverige liksom i många andra länder i världen. 

I förrgår ­kväll ringde min telefon, i andra änden av luren var rösten darrig. En av våra medlemmar i Hammarbykyrkan berättade om sin unga syster som fått det nya covidviruset i Turkiet och ville att vi skulle be för henne. Läkarna hade meddelat att systern med stor sannolikhet inte skulle överleva. 

Vi bad för henne och lämnade henne i Guds händer. I dag hölls hennes begravning – i ett land som är okänt för henne och där hennes sexårige son ska säga farväl till sin mor utan sina trygga anknytningspersoner runt sig. 

Det är aldrig lätt att lämna sitt hemland och bege sig ut till en okänd värld, ett nytt land som ska vara tryggheten från den iranska regimen. Denna kvinnas vision för framtiden var ett liv där hennes familj kunde leva i lugn och ro, fri från rädsla.

Livssituationen för många asylsökande är mycket svår och präglas av ständig oro, stress och rädsla för att återföras till sitt hemland där döden med all säkerhet väntar. Tro mig när jag berättar att asylsökande konvertiter har mardrömmar om framtiden och lever i ett konstant tillstånd av dödsångest. 

En gång i tiden var det få som trodde mig när jag berättade att man i Iran kunde torteras och få långa fängelsestraff för att ha burit sin hijab på ett felaktigt sätt. I dag, efter Mahsa Amini, vet vi svenskar bättre. Om regimen brutalt mördar, kidnappar, våldtar och bestraffar på allehanda vis på grund av frihetsönskan från hijab, så kan ni förstå vad regimen gör med dem som lämnar islam.

Under många år har jag och många med mig flaggat för att islamiseringen som pågår i Sverige och Europa kan bli farlig om den får för stort utrymme.

Under många år har jag och många med mig flaggat för att islamiseringen som pågår i Sverige och Europa kan bli farlig om den får för stort utrymme. Det är många muslimska radikalister och fanatiker som fått uppehållstillstånd från Migrationsverket, en myndighet som behöver skarpare granskning och hårdare tillsyn. 

Migrationsverket är till syvende och sist den myndighet som ansvarar för vilka som får tillgång och plats i det svenska samhället. Precis som Tullverket ansvarar för att farligt gods inte ska kunna resa in i landet, är det Migrationsverket som ska hållas ansvarig för de människor som felaktigt och med onda intentioner befinner sig i vårt land. 

Till våra politiker och dem som sitter på makten vill jag bara säga en sak: Man kan inte öppna dörren till både vargen och lammet utan att det får långtgående konsekvenser för hela landet, och inte bara för den enskilda individen.

Vi som kristna har en stor uppgift: att be för våra politiker och makthavare. Vi ber att deras ögon ska öppnas och att det som sker i det fördolda kommer upp till ytan. Nog för att det inte är ett valår, men utkrävande av ansvar kommer att ske från både Herren och svenska folket.

Herren själv talar väl om invandrare och främlingar: ”Främlingen som bor ibland er ska räknas som infödd hos er. Du ska älska honom som dig själv. Ni har ju själva varit främlingar i Egyptens land. Jag är Herren er Gud” (3 Mos 19:34).

Powered by Labrador CMS