Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

I början av december 2019 rev Israel vad som i svensk media kallades ”ett svenskt biståndsprojekt ... på ockuperade Västbanken” för ett värde av över en halv miljon kronor. Men detta handlade om en illegal byggnation, menar Christina Toledano Åsbrink. (Bild från en annan bosättning.) Foto: Nasser Shiyoukhi/AP/TT

Sverige har länk till illegala bosättningar och byggen

Israelkommentar · Publicerad 00:20, 9 jan 2020

I början av december 2019 rev Israel vad som i svenska medier kallades ”ett svenskt biståndsprojekt ... på ockuperade Väst­banken” för ett värde av över en halv miljon kronor. Bistånds­minister Peter Eriksson beklagade djupt det som inträffat och lovade ta upp det med Israel.

Upprörande, eller hur? Absolut!

Det är otroligt upprörande att svenska medier inte informerar om att bygget var illegalt.

Det är ännu mer upprörande att svenska medier utesluter det faktum att man dessutom byggde på en arkeologisk plats som är över tretusen år gammal och omnämnd i Gamla testamentet.

Det handlar om platsen Tebes, som intogs av Abimelek ( Och Abimelek drog bort till Tebes och belägrade Tebes och intog det”; Dom 9:50), vilket var orsaken till att det var den israeliska antikvitetsmyndigheten som först slog larm. För övrigt är det upprörande att svenska regeringen, och ni skattebetalare, finansierar illegala byggen i Judéen som förstör biblisk arkeologi, stjäl vatten och totalt nonchalerar rättsväsendet i det demokratiska landet Israel.

Utöver detta är det upprörande att man i Sverige har mage att bli upprörd då man blir ertappad med sina brottsliga handlingar! Och sist, men inte minst, blir jag själv väldigt upprörd över hela situationen, för detta är bara ett av tiotusentals exempel på hur omvärlden medvetet saboterar i Israel.

Man skulle kunna kalla det toppen av ett isberg, men med tanke på det geografiska läget tycker jag det passar bättre med ”ett av alla sandkornen i stormen”. För det handlar om en storm av illegala byggen, för att på så sätt deklarara ”fakta på marken”, finansierade av EU, FN, individuella stater som Sverige, samt ett helt berg av icke-statliga organisationer (så kallade NGOs).

Syftet med ”fakta på marken” är att helt enkelt ta över/stjäla så mycket mark från område C man kan från israelerna och på så sätt förvandla den till palestinsk mark. Det sker så fort, och i sådan mängd, att staten Israel inte hinner med att hantera problemet.

Bara mellan åren 2013 och 2017 har den palestinska myndigheten i område C byggt närmare 60 000 illegala byggnader, illegalt ockuperat 76 300 kvadratmeter jordbruksmark på 250 olika platser, byggt 181 olagliga vägar på en sammanlagd sträcka av 573 kilometer, byggt 112 348 kvadratmeter olagliga murar och terrasser i naturen, byggt 286 illegala vattencisterner, och olagligt pumpat vatten från 13 vattenkällor och 30 vattenreservoarer, samt satt upp 819 olagliga vattentankar.

Vid dessa byggen släpps avlopp ut direkt i naturen, elektricitet stjäls från redan existerande ledningar och vatten pumpas illegalt från både källor och vattenreservoarer. Allt är finansierat av redan nämnda parter, som bokstavligen pumpar in pengar för att möjliggöra detta.

Område C i Judéen och Samarien är de områden som Israel har full kontroll över, det vill säga Israel är ansvarig för både säkerheten och den civila administrationen. Judéen och Samarien är sammanlagt 5 878 kvadratkilometer stort, vilket motsvarar storleken på Norrtälje kommun. Det ovan nämnda svenska biståndsprojektet byggdes i område C i Judéen.

Judiska bosättningar i Judeen och Samarien är byggda på område C. De har bygglov, annars rivs de ner. Vatten, avlopp och el måste naturligtvis ingå i bygglovsplanen, annars får man inget bygglov.

Det som i svenska medier kallas ”illegala bosättningar på ockuperade Västbanken” är endast judiska bosättningar (aldrig palestinska), alltså judisk civil närvaro i område C. Bosättningarna är dock varken illegala eller byggda på ockuperad mark. De är dessutom byggda i de geografiska områdena Judéen och Samarien, eftersom Västbanken endast är ett geopolitiskt namn på samma områden.

Om det skulle vara så att det vore illegalt för människor av judisk börd att bo och bygga på dessa områden, skulle man kunna anklaga Israel för att vara en apartheidstat. Men så är naturligtvis inte fallet.

Sammanfattningsvis är alltså Sverige med och bygger illegala bosättningar i Israel, på israelisk mark. Det är den svenska länken, som nu börjar likna en hel kedja.

Utöver detta är det upprörande att man i Sverige har mage att bli upprörd då man blir ertappad med sina brottsliga handlingar!

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00