Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Kanske är det dags att utreda FN:s eget existensberättigande?

Israelkommentar · Publicerad 00:20, 10 nov 2022

”Förenta nationernas oberoende internationella undersökningskommission om det ockuperade palestinska territoriet, inklusive östra Jerusalem, och i Israel” är den långa titeln på den senaste FN-kommissionen ägnad att lägga Israel under förstoringsglaset. I motsats till FN:s egna stadgar, som uttrycker att alla länder ska behandlas lika, behandlas Israel mycket olikt alla andra länder och därför mycket orättvist. Alltså i sig ett brott mot FN-stadgan.

Kommissionen skapades år 2021 efter att terrororganisationen Hamas i Gaza beskjutit Israel med över 4 000 raketer. Anfallet besvarades naturligtvis av Israel, och det var då FN beslöt sig för att skapa en kommission för att undersöka om Israel begått några brott då de försvarade sig. Inte ett ord om terrororganisationen Hamas, inte ett ord om över 4 000 raketer riktade mot civilbefolkningen i Israel (ett krigsbrott). Med andra ord – man ville undersöka om Israel begått brott då landet försvarat sig mot raketbeskjutningen från Hamas!

Inget annat land anklagas då det anfalls!

Detta i sig är dock inte förvånande eftersom FN redan har en väldigt ohälsosam besatthet av den enda judiska staten i världen. Vad som dock är något förvånande är att denna kommission inte har ett slutdatum – ett unikum i sig vad gäller FN-kommissioner. I vanliga fall bildas en kommission som ska utreda något, vilket görs i och med att en rapport produceras. Därefter upphör kommissionen att existera eftersom den har slutfört sitt arbete.

Men den här kommissionen är annorlunda. Den ska producera två rapporter per år, varje år, i det oändliga. Det innebär i princip att FN förra året skapade en kommission för att ”undersöka” Israel på ett sätt som saknar motstycke, och detta i samband med aldrig sinande finansiella resurser att göra så. Oerhört!

Den första rapporten publicerades i juni i år och var som väntat full av falska anklagelser, baserade på terrorlänkade icke-statliga organisationer (NGOs) som källor, gamla rapporter som redan visat sig vara felaktiga såväl som kända anti-Israel NGOs. Inte nog med det – valet till kandidater för kommissionen skedde utan insyn i processen likväl som ”experterna” som användes i rapporten är hemliga. Varför då? Därför att de inte har rent mjöl i påsen. De är skyldiga till uppvigling, hat och fortsättandet av konflikten. Inte en enda gång nämns palestinsk terror. Inte en enda gång!

Den andra rapporten kom ut i oktober och ser ungefär ut som den första, full av falska anklagelser och skumma opålitliga källor.

Vad är då meningen med detta – betalat av oss skattebetalare i världen? Jo, FN vill undersöka om det faktum att Israel utropade sin självständighet 1948 i sig är ett brott mot de så kallade palestinierna, alltså en ”rotorsak” till det FN kallar Israel-Palestinakonflikten. Dessutom vill man försöka ”bevisa” att Israel är en apart­heidstat.

Och varför vill FN detta?

Därför att det på så sätt kommer att bli lättare att dra Israel inför Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag, och således sakta men säkert skava på Israels själva existensberättigande. Det i sig skulle leda till att man mer eller mindre ostraffat kan ge sig på Israel på olika sätt. Alltså, om Israel är rotorsaken till konflikten löses konflikten i och med att Israel försvinner – enligt FN!

Kanske är det dags att utreda FN:s eget existensberättigande?

För mer information om denna skandal, gå gärna in på NGO Monitors hemsida som har dokumenterat hela denna skamlösa process.

Kanske är det dags att utreda FN:s eget existensberättigande!

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10