Herre, upp i himlen räcker din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Psaltaren 36:6

Världen idag

Nyligen läcktes ett EU-dokument med en plan på hur EU ska hjälpa palestinierna att ta över israeliska områden för att skapa en ”palestinsk stat”, skriver Christina Toledano Åsbrink. (Bild från det årliga mötet för internationella donatorer för den palestinska staten, AHLC, som leds av norska utrikesministern Anniken Huitfeldt och EU:s representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik Josep Borrell, Bryssel 2022.) Foto: Olivier Matthys/AP/TT

Hemligt dokument avslöjar EU:s plan att skapa fiktivt Palestina

Israelkommentar · Publicerad 00:00, 5 jan 2023

I december läcktes ett hemligt EU-dokument. Dokumentet var en niosidig plan på hur EU skulle hjälpa palestinierna att ta över israeliska områden för att på så sätt skapa en ”palestinsk stat” genom så kallade fakta på marken. Detta helt illegalt och i strid mot alla internationella regler och lagar vad gäller en stats suveränitet, ockupation och skapandet av stater.

Därför var också en del av dokumentets titel: ”Konfidentiellt – ej för spridning”, skrivet i tjocka versaler.

Det som slog mig allra först när jag ögnade igenom dokumentet var två saker:

• Användandet av ordet generalplan (namnet på Nazitysklands plan på kolonialisering och etnisk rensning av öst) för övertagandet av israeliska landområden.

• Planens uppdelning i fem pelare (benämningen på grunden för islams lära) för att materialisera generalplanen.

Frågan är oundviklig: Hur kommer det sig att EU valt att använda just dessa uttryck, vilka så uppenbart har fientliga konnotationer vad gäller judarna i historien och den moderna judiska staten Israel? Ofta är svaren enklare än vad man kanske tror, eftersom det för det mesta handlar om pengar. Följ pengarna helt enkelt.

Efter VM i Qatar skakades FIFA av mutskandaler, där pengar från Qatar nästlat sig in i organisationen för att få de rätta rösterna. Och för bara några veckor sedan skakades EU av samma typ av skandal, där Qatarpengar hittat vägen till olika toppar inom EU och olika NGO:s som kämpar för mänskliga rättigheter för att, som förundersökningen pekar på, mjuka upp kritiken mot Qatar och möjliggöra inflytande från Qatar inom olika internationella organisationer.

Det är med andra ord inte alls omöjligt att extremt Israelfientliga mutpengar rör sig i EU:s korridorer för att producera Israelfientliga resultat. Det är till och med högst sannolikt med tanke på de senaste mutskandalerna.

Dokumentets innehåll är en häpnadsväckande läsning, minst sagt. Det som framstår som bakgrundsinformation är späckat med faktafel och vad som ser ut att vara rena lögner. Man hänvisar till internationella lagar och Osloavtalen utan att verka kunna ett dugg om just dessa.

Dessutom ignorerar man helt och hållet den palestinska terrorismen och vad Israel måste göra för att försvara sig mot den.

Men det mest upprörande är planen, de fem pelarna, som förklarar hur EU ska hjälpa till att skapa ett fiktivt land (Palestina) i ett redan befintligt land (Israel).

Man ska hjälpa palestinierna att skapa kartor med ”äganderätt” där ingen sådan finns, hjälpa dem att skapa fakta på marken genom illegala byggen, infrastruktur, utvecklingsprojekt och investeringar på övertagen israelisk mark, hjälpa dem med jordbruk på israelisk mark, hjälpa dem genom massivt ekonomiskt stöd (utöver det vanliga), hjälpa dem genom det israeliska rättssystemet via stämningar och advokater, hjälpa palestinierna genom utbildning i motstånd och politisk analys av situationen de kommer att skapa, och så vidare.

Man ger sig till och med på arkeologin. EU menar att man behöver övervaka Israels arkeologiska utgrävningar eftersom dessa skulle ”hejda palestinska samhällen att växa och utvecklas”. Judarnas över 3 000-åriga närvaro i landet är alltså ett hinder för palestinierna och måste raderas.

Den israeliska organisationen Regavim har rapporterat om detta i 15 år. Men i stället för att tas på allvar har Regavim anklagats för att vara högerextrem och därmed opålitlig. Nu har dock EU bevisat, svart på vitt, det Regavim hela tiden rapporterat: att planen att skapa ett fiktivt ”Palestina” genom att förstöra den befintliga judiska staten Israel är sann.

Jag säger som Émile Zola i samband med Dreyfus-affären: J’accuse! (Jag anklagar)

Det är med andra ord inte alls omöjligt att extremt Israelfientliga mutpengar rör sig i EU:s korridorer för att producera Israelfientliga resultat.

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

När ska polletten trilla ner hos våra teologer och pastorer?

Ledare Tidskriften The Spectator, en brittisk veckotidning med fokus på politik, publicerade förra veckan... onsdag 27/9 00:10

Misstänkt båt var i Sverige före Nord Stream-sabotaget

Nord Stream. Den tyska segelbåten Andromeda misstänks ha använts vid sprängningarna av gasledningarna Nord... onsdag 27/9 19:00

Trefaldighetskyrkan i Arvika utsatt för skadegörelse

Arvika. Trefaldighetskyrkan i Arvika har utsatts för omfattande skadegörelse. Kyrkan är därmed för... onsdag 27/9 16:00

Yom Kippur – en medicin mot offermentalitet

Israelkrönika I går (måndag) inföll Yom Kippur i Israel. Under dagen befann jag mig i Tiberias tillsammans med en... onsdag 27/9 00:00