Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Enligt palestinsk lag betalas palestinska terrorister, och deras familjer, för mord samt försök till mord på judar. De tjänar cirka fyra gånger mer än genomsnittslönen i PA, där lönen betalas ut i stigande skala ju grövre brottet är, skriver Christina Toledano Åsbrink. (Bild: En palestinsk självmordsattack i Tel Aviv, 2006, lämnade nio döda och 49 skadade.) Foto: Kevin Frayer/AP/TT

Är det dags att terrorklassa den palestinska myndigheten?

Israelkommentar · Publicerad 00:00, 23 jun 2022

Mellan åren 2013 och 2021 har svenska regeringens gullegris, den palestinska myndigheten (PA), spenderat motsvarande 30,7 miljarder (!) svenska kronor på sin terrormaskin, som går under det passande namnet ”Pay for slay” – på svenska skulle det kunna översättas till ”Betalning för mord”, eller om man vill rimma: ”Betalning för galning.”

Och det är väl vad PA är – en mordisk galning, som i stället för att se till sitt folks bästa har som främsta mål att förstöra ett annat land och att döda så många av dess civilbefolkning som möjligt i processen.

Jag har skrivit om det här förut, men jag tänker inte be om ursäkt för att jag tjatar. För de svenska skattepengarna fortsätter att trilla ner i gullegrisen, fast nu med ökad hastighet och i större mängd. Låt oss därför återigen ta en titt på vad det är för gyttjebad som just den här grisen får finansierat av världen, med Sverige i spetsen.

Enligt palestinsk lag, sedan 2004 och 2013, är terrorister (med judar som offer) den förlängda armen av det ”Palestinska folkets stridande motstånd”. Enligt samma lag betalas därför terrorister, och deras familjer, för mord samt försök till mord.

Och det lönar sig, för de tjänar cirka fyra gånger mer än genomsnittslönen i PA, där lönen betalas ut i stigande skala ju grövre brottet är. Har man suttit mer än fem år i fängelse fortsätter man sedan att få lön livet ut, samt en ”fallskärm” när man släpps. För martyrer, det vill säga terrorister som dog i attacken, är det familjerna som får dessa pengar.

Men det slutar inte där. Lagen säger även att terrorister som släppts ut ur fängelse måste anställas inom PA:s statliga myndigheter, där de får en civil rank som pendlar mellan avdelningschef till minister (i regeringen). Detsamma gäller för dem inom PA:s polis. Dessutom får de fullt subventionerad sjukvård och utbildning – i motsats till vanligt arbetande palestinier.

Sammanlagt försörjer sig nästan 50 000 palestinier på detta sätt, vilket kostar PA cirka sju procent av hela årsbudgeten, vilken i sin tur till hälften består av de finansiella donationer de får utifrån, bland annat av Sverige.

För att förstå hur viktigt detta är för PA krävs en jämförelse med sjukvården, där PA lägger närmare 80 procent mer på terrorism än på sitt eget sjukvårdssystem! Inte undra på att de skickar sina sjuka till Israel, där de sedan får gratis sjukvård – betalt av Israel.

PA har alltså skapat en kultur där man kan göra karriär som judemördare, eftersom detta leder till finansiell trygghet för mördaren och dennes familj livet ut. Med andra ord: skottpeng på judar.

Följande exempel visar tydligt hur sant detta är:

Hosni Najar, 24 år, arbetade i en skofabrik i Hebron när han arresterades av den israeliska säkerhetstjänsten, bland annat misstänkt för införskaffande av vapen för att utföra terrordåd mot israeler. I skofabriken hade han en lön på cirka 5 000 kronor i månaden. I förhören efter arresteringen förklarade han varför han valde terrorism:

”Jag hade finansiella svårigheter, jag var förlovad och hade planer på giftermål till hösten. Men bröllop är dyra och jag saknade 100 000 kronor för ändamålet. På grund av min finansiella situation beslöt jag mig för att skapa en imaginär situation med israeliska säkerhetstjänsten, Shin Bet, så att jag kunde bli arresterad och dömd till drygt fem års fängelse – detta skulle garantera mig en månadslön från PA som skulle täcka kostnaderna för bröllopet, och mina finanser skulle ordna sig. Det hela var alltså en finansiell sparplan.”

Svenska regeringen, varför inte anställa Hosni som minister hos er – ni har ju redan betalat hans utbildning?

Sammanlagt försörjer sig nästan 50 000 palestinier på detta sätt [som terrorister], vilket kostar PA cirka sju procent av hela årsbudgeten ...

Hans rike ska aldrig ta slut

Ängeln Gabriel besöker en tonårsflicka i Nasaret och säger till henne de mest fantastiska saker:... lördag 25/3 00:00

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Finskspråkiga niondeklassare tycker sämre om svenskan

Finland. Finskspråkiga elever i Finland är för dåliga på svenska när de går ut nian, enligt en rapport från... fredag 24/3 21:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10