Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

”Pappa botad från cancer efter förbön”

Den romska gruppen har varit en del av Pingstkyrkan i Lund i två år. I gemenskapen ser man tonåringar och unga vuxna få en egen relation med Jesus och nyligen vittnade en cancersjuk man om helande efter att ha fått förbön.

Församlingsliv · Publicerad 08:20, 3 jan 2020

Det var för sex år sedan som man i trakten fick se en väckelse bland romer. Flera unga vuxna och tonåringar började följa Jesus och gav upp ett liv bland droger och kriminalitet.

I dag är det ungefär femtio medlemmar som kommer och firar gudstjänst, men vid speciella tillfällen, såsom vid dop, samlar man upp emot 180 personer.

David Florelund är ledare för den romska gruppen och berättar att det romska folket av tradition tror på Gud, men att hans längtan är att människor ska ta klivet och börja följa Jesus.

– Vi vill få bort de unga från gatorna samt att de ska få möta Jesus, säger David.

– Många romer kämpar mot gamla fördomar som de möter bara för att de är just romer. Det är svårt för en del att få arbete, vilket leder till att de hamnar på fel bana. Här vill vi ge dem en andra chans, och i vår grupp finns de som tidigare varit kriminella men som har lämnat det gamla livet bakom sig.

Han berättar att det händer mycket spännande bland romer. Bland annat har de fått se fysiskt helande.

– En man i 30-årsåldern, som inte var troende, fick beskedet att han hade fått cancer. Han är gift och har tre barn. Trots behandlingarna blev han bara sämre och det kom till den punkt att mannen och hans fru satte sig ner för att planera begravningen.

– Plötsligt en dag ringde den sjuka mannen oss och bad om förbön.

David säger att de flesta romer i Lund känner till gemenskapen även om de själva inte är med där.

– Vi bad för den sjuke via Facebooks live-sändning så att han skulle kunna se och höra oss. Senare har mannen vittnat om hur en värme strömmade igenom hans kropp och hur han bara visste att han hade blivit helad, fortsätter David.

Efteråt kunde läkarna se hur värdena började bli normala. Mannen kom till tro, lät döpa sig och för bara någon månad sedan blev han helt friskförklarad.

I dag är hela familjen med i den romska gruppen i Pingstkyrkan i Lund. David berättar att det är just detta som är visionen för den romska gruppen:

– Allt vi önskar är att fler ska upptäcka Jesus och att vi ska få leva våra liv med ögonen fästa på honom.

Vi bad för den sjuke via Facebooks live-sändning så att han skulle kunna se och höra oss. Senare har mannen vittnat om hur en värme strömmade igenom han kropp och hur han bara visste att han hade blivit helad.
Många romer kämpar mot gamla fördomar som de möter bara för att de är just romer.

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier