Sjung till honom en ny sång, spela vackert med jubelrop, för Herrens ord är rätt och han är trofast i allt han gör.
Psaltaren 33:3–4

Världen idag

”Pappa botad från cancer efter förbön”

Den romska gruppen har varit en del av Pingstkyrkan i Lund i två år. I gemenskapen ser man tonåringar och unga vuxna få en egen relation med Jesus och nyligen vittnade en cancersjuk man om helande efter att ha fått förbön.

Församlingsliv · Publicerad 08:20, 3 jan 2020

Det var för sex år sedan som man i trakten fick se en väckelse bland romer. Flera unga vuxna och tonåringar började följa Jesus och gav upp ett liv bland droger och kriminalitet.

I dag är det ungefär femtio medlemmar som kommer och firar gudstjänst, men vid speciella tillfällen, såsom vid dop, samlar man upp emot 180 personer.

David Florelund är ledare för den romska gruppen och berättar att det romska folket av tradition tror på Gud, men att hans längtan är att människor ska ta klivet och börja följa Jesus.

– Vi vill få bort de unga från gatorna samt att de ska få möta Jesus, säger David.

– Många romer kämpar mot gamla fördomar som de möter bara för att de är just romer. Det är svårt för en del att få arbete, vilket leder till att de hamnar på fel bana. Här vill vi ge dem en andra chans, och i vår grupp finns de som tidigare varit kriminella men som har lämnat det gamla livet bakom sig.

Han berättar att det händer mycket spännande bland romer. Bland annat har de fått se fysiskt helande.

– En man i 30-årsåldern, som inte var troende, fick beskedet att han hade fått cancer. Han är gift och har tre barn. Trots behandlingarna blev han bara sämre och det kom till den punkt att mannen och hans fru satte sig ner för att planera begravningen.

– Plötsligt en dag ringde den sjuka mannen oss och bad om förbön.

David säger att de flesta romer i Lund känner till gemenskapen även om de själva inte är med där.

– Vi bad för den sjuke via Facebooks live-sändning så att han skulle kunna se och höra oss. Senare har mannen vittnat om hur en värme strömmade igenom hans kropp och hur han bara visste att han hade blivit helad, fortsätter David.

Efteråt kunde läkarna se hur värdena började bli normala. Mannen kom till tro, lät döpa sig och för bara någon månad sedan blev han helt friskförklarad.

I dag är hela familjen med i den romska gruppen i Pingstkyrkan i Lund. David berättar att det är just detta som är visionen för den romska gruppen:

– Allt vi önskar är att fler ska upptäcka Jesus och att vi ska få leva våra liv med ögonen fästa på honom.

Vi bad för den sjuke via Facebooks live-sändning så att han skulle kunna se och höra oss. Senare har mannen vittnat om hur en värme strömmade igenom han kropp och hur han bara visste att han hade blivit helad.
Många romer kämpar mot gamla fördomar som de möter bara för att de är just romer.

Judar attackerade i London och New York

Antisemitism. En judisk chanukka-firande grupp fick sin buss attackerad av aggressiva unga män på Oxford street i... tisdag 7/12 18:00

Det är en kristen plikt att stå upp för och värna livet!

Debatt Den tredje advent står vi upp för livet och firar Livets söndag. Vi vill visa vår tacksamhet och... onsdag 8/12 00:00

S-ledarens smekmånad kan snart ta slut

Ledare Helgens förtroendemätning från Expressen/Sifo om partiledarna visar på att nya S-ledaren Magdalena... onsdag 8/12 00:00

När traditioner och demokratiska värden kolliderar

Israelkrönika Vad gör man när tusenåriga traditioner kolliderar med moderna demokratiska värden? Frågan har varit... onsdag 8/12 00:00

En hjälp att kunna lyfta blicken och se framåt.

Vardagskrönika Man bär dem som i en osynlig liten påse hängandes om halsen och ångorna sipprar ut rakt i ansiktet.... onsdag 8/12 00:00

Ärkebiskop Antje Jackelén går i pension

Svenska kyrkan. Antje Jackelén valdes till ärkebiskop 2013 och påbörjade uppdraget året efter. Nu ska hon ”lägga... tisdag 7/12 13:00
E-tidning
Världen idag är en obunden nyhets­tidning på kristen grund. Tidningen kommer ut tisdag–lördag. Fredags- och lördagsutgåvorna publiceras endast digitalt.
Senaste magasinen

Signe delar frimodigt sin tro på Youtube

Ung Videoblogg. Signe Jansson försökte till varje pris gömma undan sin kristna tro under sin skolgång. Men en enkel...
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier