Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

David Bergwall var övertygad ateist, tills han fick tag på kristen litteratur som kom att förvandla hans liv. Foto: Matilda Nyberg

David gick in i kyrkan – blev frälst och fri från depression

Han var ateist och kämpade med social fobi och depression. När David Bergwalls liv kraschade fick han läsa ett vittnesbörd som väckte hans intresse för kristen tro.

– Jag vet nu i efterhand att jag har haft folk som har bett för mig, säger han.

Församlingsliv · Publicerad 06:50, 25 nov 2022

David Bergwall är inte uppvuxen i en kristen familj och såg sig tidigare som ateist. Han hade social fobi och led av depression, och försökte lindra sitt dåliga mående genom meditation.

Det fungerade dock inte, i stället mådde David allt sämre, trots att han även tog antidepressiva läkemedel. Till slut kunde han inte sköta sitt hem och flyttade från Uppsala, där han studerat, tillbaka till Sollentuna.

– Mitt liv gick verkligen inte bra. Det kraschade, kan man säga. Jag var väldigt illa ute, säger han.

David fick tag på kristen litteratur och när han började läsa väcktes hans intresse för kristen tro. Han hade också läst i en tidning online om kristna som hade bett om helande för en person och att personen blivit botad.

– Jag blev fascinerad. Det verkade inte som om journalisten försökte bortförklara det, utan att det hade hänt, säger han.

För två år sedan tog så David emot Jesus och fick en längtan att söka upp en fysisk församling. Han mindes Sollentuna Pingst, som han hade passerat många gånger när han tog bussen till gymnasiet.  

– De har en tydlig elektronisk skylt utanför som meddelade ”Jesus älskar dig” eller något sådant, så jag mindes byggnaden, säger han.

David gick med i församlingen och lät sig även döpas förra året. Sedan han kom till tro har den sociala fobin försvunnit, hans relationer har läkts och han behöver inte längre ta antidepressiva läkemedel.

Han tycker om församlingsgemenskapen.

– Rädslan är borta, annars hade jag inte kunnat jobba i församlingen med tekniken. Jag har även vittnat under en gudstjänst, det hade jag inte vågat tidigare, säger han.

David berättar att han i somras var med på en evangelisationssatsning under tio dagar. Då fick han be för en man som hade ont i knäna, och när han bad försvann smärtan.

– Det var så fint, för då fick jag se att det fungerar i verkligheten, det där som jag läst så mycket om i alla mina böcker, säger han.

– Det var så värdefullt att jag fick uppleva det. Det var ett viktigt steg för mig.

Konfirmander önskar tydlig undervisning om kristen tro

Svenska kyrkan. Konfirmander önskar tydlig undervisning om Gud och Jesus. Inom Svenska kyrkan tolkar man detta som... söndag 28/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00