Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kaos vändes till ordning i Peters liv

Peter Ragnar fick alkoholproblem tidigt i livet. Han, som i grunden var en snäll och omtänksam person, blev under rusets inflytande hotfull och aggressiv. Vid självmordets rand började den mödosamma färden till ett värdigt liv.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 18 aug 2019

Peter Ragnar föddes i Helsingfors men bodde inte länge hos sin biologiska pappa, eftersom föräldrarna skildes rätt snart och hans mamma flyttade till Sverige. Hon gifte snart om sig och Peter hade en trygg uppväxt fram till tonåren. Han tränade fotboll målmedvetet och drömde om en framtida karriär.

Drömmarna spolierades dock abrupt när Peter diagnosticerades med kronisk astma. Det tomrum som uppstod fyllde han med alkohol; redan som 13-åring började han dricka sig berusad, tillsammans med ett gäng äldre killar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...