Natur

Njutning för eliten förvandlades till folklig lyx

Att servera färska jordgubbar utanför säsong ses som lyxigt och flärdfullt, menar måltidsforskaren Richard Tellström.

Från njutning för eliten till en given plats i svenska hjärtan och på svenska bord. Jordgubbens väg har gått via de första sommar­stugorna och bilismens framväxt.

Och hela tiden avgör väder och vind om det blir några gubbar.

Publicerad Senast uppdaterad

Ingemar Hammarlund i Ockelbo hade i början på sommaren en lista på ett tjugotal personer som ville ha en hel låda jordgubbar, eller mer. Men de fick vänta.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS