Uppbyggelse

Han kommer till världsdom

Publicerad Uppdaterad

Dagliga betraktelser av Martin Luther

Adventstid

”När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först” (1 Tess 4:16).

När detta maktbud ska ljuda, Guds sista basun, då ska sol, måne och allt skapat falla in med sitt rop: ”Döda, käre Herre Gud, ge dem dråpslaget. Det är de ogudaktiga, som inte känner dig, och de falska kristna, som inte varit lydiga Kristi evangelium; de har alla smädat ditt namn, förföljt och dödat dina heliga på jorden; det är hög tid, att du ger dem dråpslaget, gör slut på alltsammans.” 

Ty det ska då bli ett gruvligt, fruktansvärt oväder, vars like inte varit från världens begynnelse, och allt skapat ska tänka att det är alltings ände.

De åskslag som nu inträffar är endast ett förspel och en förberedelse till det sista tordönet, som ska vara den verkliga Guds-basunen, vilken gör en ände på hela denna världen, vartill då allt skapat ska ropa sitt ”ja” och ”amen”. 

Då uppfylls vad han sagt: ”Fadern har gett Sonen makt att hålla dom, eftersom han är Människosonen.”

Ty det ska vara den rätta striden, den avgörande drabbningen, som Kristus i sin härlighet ska utföra mot alla djävlar i helvetet och alla gudlösa på jorden, då han ska förgöra alla sina fiender med blixt och dunder. Då uppfylls vad han sagt: ”Fadern har gett Sonen makt att hålla dom, eftersom han är Människosonen.”

Powered by Labrador CMS