Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

”Tänk vad Gud kan göra genom en liten dröm”

En mörk decemberdag får Philippa Westergård, 16 år, ett mail om att hon kan göra skillnad på sin skola. Något tänds i hennes hjärta och hon väljer att starta en kristen skolgrupp på Solängskolan i Örkelljunga. I slutet av september kommer hon tala från scenen i Annexet (Avicii Arena) om att evangelisera i skolan.

Ung · Publicerad 07:00, 20 sep 2022

Att alla borde få höra om Jesus på Philippas skola är en självklarhet för henne. Att starta den kristna skolgruppen blev det konkreta sättet att gå från ord till handling.

– Innan jag startade fick jag som en dröm inom mig. Tänk om det här kan förändra atmosfären och miljön på min skola genom att jag kan sprida Jesu kärlek, och genom det påverka människors liv.

Hon fortsätter:

– Det är så härligt att se hur Gud kan börja med en liten dröm i någons hjärta och hur det sedan kan växa sig så stort.

Ny generation-gruppen på Solängskolan har gjort olika utåtriktade satsningar för att ge eleverna möjlighet att höra om Jesus. De har bland annat bjudit på muffins i entrén, spridit kärlek med uppmuntrande ord och delat ut biblar.

– Det är häftigt att man kan bli använd på sin skola och sprida ljus, glädje, hopp och kärlek till sina klasskompisar.

Hon vill också uppmuntra andra att våga dela sin tro i skolan på konkreta sätt:

– Våga börja gå, även om ingen annan går, till exempel genom att starta en kristen skolgrupp. Det kan leda till något riktigt stort, det har jag själv fått se. Man kanske möter motstånd eller att andra tycker saker, men allting måste börja någonstans.

Philippa är en av de som kommer tala under Ny generations nationella event ”2022 – för en ny generation” i Annexet, Avicii Arena i Stockholm.

– Jag kan se det framför mig, hur kristna elever samlas och bara får prisa Gud tillsammans. Att vi taggar upp inför ett nytt läsår och att vi får lära oss mer om hur man kan sätta sin tro i praktisk handling.

– Jag tror verkligen att detta kommer betyda mycket för kristna ungdomar och den yngre generationen. Det känns som att det kan vara en början på något stort.

Andreas Häger, ledare för Ny Generation, poängterar vikten av att uppmuntra och stötta unga kristna. Han förklarar hur detta är något man vill inspirera till under evenemanget.

– När Jesus får tag i ett ungt hjärta kan stora saker hända, det ser vi gång på gång här på Ny generation. Vi vill fortsätta uppmuntra unga till att våga låta sin tro märkas i ord och handling, säger han.

– Philippa är ett exempel på hur en skolungdom kan vara en nyckelperson när det kommer till att nå sin egen generation. Under eventet 2022 riktar vi strålkastarna mot skolan, eleverna och hur Jesus behövs i den vardagen.

Våga börja gå, även om ingen annan går, till exempel genom att starta en kristen skolgrupp. Det kan leda till något riktigt stort, det har jag själv fått se.

Philippa Westergård

Ålder: 16 år.

Bor: Örkelljunga.

Drömmer om: Att få se ungdomar i Sverige komma till tro på Jesus. Hon drömmer också om att arbeta som barnläkare i framtiden.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00