Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Valde att flytta till ett fattigt bostadsområde

Den 25 våningar höga byggnaden i Toronto uppfyllde samtliga krav för en framtida bostad för Jessie och Nigel Paul: De ville slå sig ner i en stadsdel med fattiga människor, onådda folkgrupper och hög folktäthet. I dag har de lärt känna hundratals av sina grannar, och 500 av dem känner de vid namn.

Reportage · Publicerad 08:00, 26 feb 2019

Jessie och Nigel Paul är ledare för den så kallade MoveIn-rörelsen som har etablerat sig i 13 länder. Paret har ett överordnat ansvar för 83 team, som totalt består av omkring fyrahundra människor. Det är en modern missionsrörelse, som engagerar vanliga kristna som överlåter sig till att representera Jesus i en fattig stadsdel.

I Psalm 46:1–8 står det bland annat om Guds stad, att ”Gud bor där inne, den vacklar inte. Gud hjälper den när morgonen gryr”. Versen får Jessie att tänka på ett tillfälle när hon gick genom en stadsdel där det inte fanns något MoveIn-team. Medan hon gick och bad fick hon en förnimmelse av att Gud förklarade sin kärlek till människorna som bodde där.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...