Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tidigare homoaktivist: ”Kyrkan måste värdera vänskap högre”

Som tonåring var David Bennett en aktivist för homosexuellas rättigheter. Men 19 år gammal fick han uppleva ett möte med Gud. På en gaybar. ”Har du upplevt Guds kärlek?” var frågan som utlöste en lavin på insidan.

Reportage · Publicerad 08:00, 30 apr 2019

David Bennetts första upptäckt av sina homosexuella känslor kom väldigt oväntat, när han blev förälskad i den manliga Disneyfiguren Aladdin. Då var han nio år. Efter det började frågorna hopa sig för den unge pojken. 

– Allteftersom jag kom in i puberteten och utvecklades, riktades alla begär mot män och inte kvinnor. Det skrämde mig. Jag tänkte: ”Det här är det värsta som skulle kunna hända. Jag måste bli av med det”, berättar han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Ledare Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna...