Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Pappret som Sven Almkvist håller i är testresultatet som bekräftar att det var Covid-19 han hade i mars. Flera dagar med 40 graders feber bröts vid exakt det klockslag som vännerna hade kommit överens om att be för Sven. Foto: Privat

Sven var svårt coronasjuk – ”Gud botade mig mirakulöst”

I mars insjuknade Sven Almkvist i covid-19 med kraftig värk och hög feber. Bönegruppen kom överens om att be för honom en kväll exakt klockan 22. Precis då upplevde han hur en bris svepte genom rummet och Gud helade honom.

Nästa morgon vaknade han helt feberfri och frisk.

Reportage · Publicerad 14:00, 4 aug 2020

Sven Almkvist, bibellärare, pastor och krönikör i Världen idag, bor och verkar i Sigtuna. Han är en man med stark fysik och stor kapacitet. Men måndagskvällen den 23 mars rann kraften ur honom.

– Vi hade lett ett direktsänt förbönsprogram på Himlen TV7, och jag sade till min fru, Anna-Karin, att jag inte mår bra, berättar han.

Dagarna innan hade han besökt Dalarna och även tagit flyget till norra Sverige. Restriktionerna med anledning av coronaviruset hade precis utformats.

Efter några dagar tog sjukdomen fart.

– Då ”exploderade” kroppen och tempen rusade snabbt upp till 40 grader. Det värkte i huvudet och hela kroppen. Jag misstänkte direkt att det handlade om corona, berättar Sven.

När tillståndet varit detsamma i flera dygn ringde Anna-Karin till 1177, där rådet blev att kontakta läkare. Sven valde att ringa sin vän och trosbroder Staffan Paulsson, som är läkare.

– Vi kom fram till att jag stannar hemma, men att jag direkt skulle ringa ambulans vid andningsproblem, säger Sven.

När en vecka gått, på tisdagen den 31 mars, fick Sven och Anna-Karin ett sms från bönegruppen de är med i, där ledaren Joakim Blomqvist uppmanade hela gruppen att be till Gud för Sven klockan 22 samma kväll.

– Jag hade själv ingen större tro, men tackade för deras omtanke och kärlek, säger Sven, och berättar med förundran i rösten vad som sedan hände.

– Jag ligger i mitt isolerade rum, jättedålig med hög feber, och klockan 22 känner jag som att det kommer in en bris över mig. Och jag tänkte, ”nu händer någonting”. Så jag gick ner till Anna-Karin och berättade.

”Javisst, vi har ju bett för dig”, svarade hon.

Sven somnade strax därefter och fick för första gången på en vecka en hel natts god sömn.

– När jag vaknade var jag fullkomligt frisk, helt feberfri, säger Sven, full av glädje och vördnad.

Han ringde tillbaka till doktor Paulsson, som också hade bestämt sig för att be för Sven, just vid samma tid som bönegruppen. Sven insåg tacksamt att det handlade om ett Guds under, men ville ändå höra om det inom läkarvetenskapen finns någon kännedom om plötsliga tillfrisknanden.

– Staffans sade att det finns en term för spontant tillfrisknande, men att det aldrig sker på en bestämd tid. Så detta är ett bönesvar, konstaterar Sven.

Att det var covid-19 råder det ingen tvekan om – Sven har testats och visat sig ha antikroppar.

– Och så har jag ett ”ärr” kvar av sjukdomen i form av försämrad smak och lukt.

– Detta är ett gudomligt ingripande. Helandet kom exakt den tid då bönegruppen kommit överens om att be för mig. Tänk att det finns människor som ville be och som trodde!

– Jag känner en djup tacksamhet till Gud att han helade mig. Frukten av det har blivit en ännu större insikt om Guds nåd.

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10
E-tidning
Senaste magasinen

Var muslim – i dag läser hon till pastor

Ung. När Elnaz Moradis familj flyttade till Sverige från Iran krossades deras framtidsdrömmar av ett...