Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Nu ska krigshistorierna om de messianska judarnas öde fram

Länge har man vetat att många av de judar som förintades i nazisternas läger var Jesustroende, men för första gången bedrivs nu forskning i större skala på dessa så kallade ”icke-ariska kristna”.

– Det väckte mitt intresse och gav mig en önskan att få se den större bilden, säger den anglikanske David Pileggi, som tog på sig uppgiften.

Reportage · Publicerad 06:00, 6 jul 2020

Mellan 1942 och 1944 rullade tåg efter tåg med judar in genom huvudporten till lägret Auschwitz-Birkenau, som under den här tiden fungerade som ett rent utrotningsläger, i första hand för judar.

En stor del av de sex miljoner judar som föll offer för nazisternas ”slutgiltiga lösning” mördades i detta läger, och i andra liknande dödsläger i Polen. Väldigt många dog också i getton och i massavrättningar under tyskarnas frammarsch på östfronten.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10