Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Nu ska krigshistorierna om de messianska judarnas öde fram

Länge har man vetat att många av de judar som förintades i nazisternas läger var Jesustroende, men för första gången bedrivs nu forskning i större skala på dessa så kallade ”icke-ariska kristna”.

– Det väckte mitt intresse och gav mig en önskan att få se den större bilden, säger den anglikanske David Pileggi, som tog på sig uppgiften.

Reportage · Publicerad 06:00, 6 jul 2020

Mellan 1942 och 1944 rullade tåg efter tåg med judar in genom huvudporten till lägret Auschwitz-Birkenau, som under den här tiden fungerade som ett rent utrotningsläger, i första hand för judar.

En stor del av de sex miljoner judar som föll offer för nazisternas ”slutgiltiga lösning” mördades i detta läger, och i andra liknande dödsläger i Polen. Väldigt många dog också i getton och i massavrättningar under tyskarnas frammarsch på östfronten.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00
E-tidning
Senaste magasinen