Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

#mittkors väckte oanat rabalder

Få Facebookgrupper fick så mycket uppmärksamhet under 2016 som #mittkors, som startades efter att IS mördat en 84-årig katolsk präst mitt under mässan i Normandie, Frankrike, i somras. De tre intitiativtagarnas tanke var att dels lyfta fram korset, dels uttrycka solidaritet med förföljda kristna. Men den enkla tanken fick oanade proportioner – och konsekvenser – för de tre vännerna.

Reportage · Publicerad 00:01, 28 dec 2016

De tre vännerna Annika Borg, Helena Edlund och Johanna Andersson har det gemensamt att de alla är prästvigda inom Svenska kyrkan. Men i dagsläget är det bara Helena som är aktiv som präst. Vi träffas, alla fyra, på ett kafé i centrala Stockholm en kulen decemberdag, och det faktum att med kort varsel kunna samla dessa engagerade kvinnor på samma plats, är bara det något av ett mirakel.

Faktum är att detta är första gången som Helena och Johanna träffas personligen. På nätet däremot har de, tillsammans med Annika, umgåtts flitigt de senaste månaderna.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10