Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Han var där när Estonia förliste

Den 28 september har det gått 24 år sedan den ofattbara katastrofen då färjan Estonia förliste ute i Östersjön och 852 människor miste livet. Martin Nilsson befann sig i den stunden vid evighetens port.

– Det var små marginaler, men jag fick en ny chans, säger Martin som fick uppleva att barnatrons trygghet bär även i den mest mörka och skrämmande natt.

Reportage · Publicerad 13:34, 28 sep 2018

Efter den varma sommaren 1994, som toppades med Sveriges oförglömliga VM-brons i fotboll, hade det blivit höst och den då 22-årige Martin Nilsson hade inlett sin första termin på bibelskola i Jönköping, dit han sökt med en längtan efter att fördjupa relationen med Jesus.

I slutet av september begav sig gänget i väg på en missionsresa till Estland. Resan gav dem några inspirerande dagar fyllda av möten samt besök på bibelskola och fängelse. Tacksamma till Gud för vad de fått uppleva under resan anlände de till hamnen i Tallinn och gick ombord på Estlines stora passagerarfärja Estonia, som skulle ta dem till Stockholm.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10