Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Han var där när Estonia förliste

Den 28 september har det gått 24 år sedan den ofattbara katastrofen då färjan Estonia förliste ute i Östersjön och 852 människor miste livet. Martin Nilsson befann sig i den stunden vid evighetens port.

– Det var små marginaler, men jag fick en ny chans, säger Martin som fick uppleva att barnatrons trygghet bär även i den mest mörka och skrämmande natt.

Reportage · Publicerad 13:34, 28 sep 2018

Efter den varma sommaren 1994, som toppades med Sveriges oförglömliga VM-brons i fotboll, hade det blivit höst och den då 22-årige Martin Nilsson hade inlett sin första termin på bibelskola i Jönköping, dit han sökt med en längtan efter att fördjupa relationen med Jesus.

I slutet av september begav sig gänget i väg på en missionsresa till Estland. Resan gav dem några inspirerande dagar fyllda av möten samt besök på bibelskola och fängelse. Tacksamma till Gud för vad de fått uppleva under resan anlände de till hamnen i Tallinn och gick ombord på Estlines stora passagerarfärja Estonia, som skulle ta dem till Stockholm.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00