Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Gunilla kämpar vidare mot könsstympning

En stor del av sina aktiva år som sjuksköterska och barnmorska har Gunilla Ek varit verksam i länder som Pakistan, Afghanistan, Saudiarabien och Etiopien. De senaste 20 åren har hon inriktat sig på att minska antalet könsstympningar av kvinnor. I det ärendet besökte hon nyligen massajerna i Kenya.

Reportage · Publicerad 00:01, 18 aug 2016

För ett par år sedan sammanfattade Gunilla, som firade sin 70-årsdag förra året, sitt liv i bokenMitt liv blev ett äventyr. Titeln är verkligen ingen överdrift, Gunilla har haft ett mer varierat liv än de flesta. Redan som liten visste hon att hon skulle bli missionär. Genom sin profession som barnmorska har Gunilla i praktisk handling fått vara en ambassadör för Guds rike i flera länder där kristna förföljs.

– När jag var i 12-årsåldern kände jag en maning att bli som Johannes Döparen. Han beskrev sig själv som rösten av en som ropar i öknen. På liknande sätt har jag under årens lopp fått vara en kanal för att bereda en väg för Herren i en andlig öken. Många gånger har jag stått ensam som kristen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Vilket EU-land ska bli först med att flytta sin ambassad?

Israelkommentar Hemkommen efter ännu en intressant resa till Jerusalem känner jag mig inspirerad att kommentera ambassadflyttningarna i Israel. I skrivande stund har...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.