Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

En dubbel dos glädje bar henne genom svårigheterna

När Wanja Agnesund, 79 år och änka, säger att hon har haft ett glädjerikt liv hajar man till. Hon är mor till tre barn, en dotter och två söner, men sönerna lever inte längre. De båda sönerna Håkan och Mattias dog i samma ärftliga nervsjukdom, Duchennes muskeldystrofi. Maken Sven-Olof dog i muskelsjukdomen ALS. Så vad är det för glädje hon talar om?

Reportage · Publicerad 08:00, 7 mar 2019

– Jo, tack vare det som hände i vår familj tror jag att vi fick en extra dos glädje med oss genom livet, även om man kanske inte tror det, när man hör om oss. Men vi har levt ett väldigt gott familjeliv och varit med om mycket glädje, men även sorg, säger Wanja.

Orden kommer utan tvekan och man anar en småländsk dialekt, som finns kvar trots årtionden i Göteborg. Hon är liten och spröd, men berättandet flyter som en lugn ström. Och hon har nära till leende och skratt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...