Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Det sjuder av liv i församlingen Salem i Mullhyttan

Kan en församling i lilla Mullhyttan, med sina 525 invånare, samla så värst många kyrkobesökare en vanlig söndag? Jodå, lokalen är fullsatt, ungdomar både leder och deltar i gudstjänsten och ett tjugotal barn är med på söndagsskolan. Dessutom är det examen för Key Servants Academy, som fem ungdomar i församlingen gått.

Reportage · Publicerad 07:46, 28 jun 2019

Salemförsamlingen, som är en del av EFK, är belägen mitt i det lilla samhället Mullhyttan, cirka fyra mil väster om Örebro. Hur kommer det sig att en församling kan bestå av nästan 140 personer på en så liten ort?

En av de två pastorerna, Andréas Andersson, förklarar att Salem är en församling för alla generationer, att det finns en fin balans.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.