Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

De vill inspirera att tänka orange

Deras arbete finns redan i 15 länder runt om i världen, och hemma i USA lockar deras konferens åtta tusen besökare varje år. – Vi tror att kyrkor och familjer borde jobba hand i hand, säger Mike Jeffries från Orange.

Reportage · Publicerad 11:32, 28 apr 2019

I mitten av 1990-talet var Reggie Joiner med och grundade North Point Community Church i Atlanta, USA. Samtidigt föddes grunden för Oranges familjearbete. Tio år senare hade så många kyrkor tagit efter deras idéer att de gjorde Orange till en egen organisation.

Namnet Orange handlar helt enkelt om att beskriva att två enheter kan ha större inflytande än vad en av dem skulle haft på egen hand. Idén går ut på att färgen röd, som representerar hemmet, och färgen gul, som representerar ljuset från kyrkan, tillsammans blir just orange.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...