Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Trots skandalerna – inga svenska åtgärder mot UNRWA

Uppgifter om maktmissbruk och att biståndspengar finansierar chefers lyxliv skakar just nu UNRWA, ett FN-organ med fokus på palestinska flyktingar. Flera länder har valt att stoppa bidragen till UNRWA i avvaktan på utredning. Men det gäller inte Sverige, meddelar biståndsminister Peter Eriksson (MP).

Premium · Publicerad 16:17, 3 sep 2019

Rapporterna om problem inom FN-organet har förekommit en längre tid. Svenska Dagbladet har nu tagit del av den rapport där flera toppchefer anklagas för att ha ägnat sig åt ”misskötsel, nepotism och maktmissbruk för finansiell och personlig vinning”.

UNRWA-chefen Pierre Krähenbühl ska enligt rapporten ha inlett ett förhållande med en kvinnlig rådgivare 2014, som enligt rapporten ”gick utanför den professionella sfären”. Han såg bland annat till att hon kunde ta dyra flyg tillsammans med honom, skriver Omvärlden och hänvisar till de interna dokumenten. Han ska också ha inrättat en särskild tjänst som rådgivare för kvinnan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...
E-tidning