Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Det var på Karolinska universitetssjukhuset i Solna som trakasserierna ska ha ägt rum. Bilden är från Nya Karolinska. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Läkare anklagad för judehat får jobba igen

Den läkare som uppges ha trakasserat judiska kollegor på Karolinska universitetssjukhuset och blev avstängd från sitt jobb har nu återfått sin tjänst. Det skriver SVT. I höstas tog programmet Uppdrag granskning den anklagade läkarens parti, något som mötte stor kritik.

Premium · Publicerad 08:00, 21 mar 2020

Det var hösten 2018 som Aftonbladet kunde berätta att judiska läkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm vittnade om att de utsatts för trakasserier av en överläkare. Läkarna ska bland annat inte tillåtits utföra vissa operationer, fått lägre lön än andra läkare och hindrats från att bedriva internationella forskningsstudier.

Överläkaren hade också publicerat bilder som av flera bedömare är antisemitiska och sagt ”där går det judiska gettot” om judiska läkare.  

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord
E-tidning
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier