Chefredaktören har ordet

Världen idag utmanas i förändringstid – men uppdraget står fast

Jonas Adolfsson
Publicerad Uppdaterad

Visst har den här hösten gått ovanligt snabbt? Det tycker åtminstone jag, och orsaken är nog att så mycket sker just nu. Dels i världen men också internt på tidningen. 

För drygt en vecka sedan bytte vi datasystemet för kundtjänst, i går lanserades vår nya webbsida och från och med i dag, tisdag, gör vi tidningen i ett helt nytt publiceringssystem. Arbetssättet kallas ”digital first” och är en anpassning till en tid då utvecklingen rör sig alltmer mot digital läsning. 

Förändringen innebär bland annat att våra nyheter blir tillgängliga på webben snabbare.

Förändringen innebär bland annat att våra nyheter blir tillgängliga på webben snabbare. De viktigaste artiklarna samlas sedan, som vanligt, i våra fem dagstidningar.

Förändringarna inom tidningsbranschen är stora och delvis omvälvande just nu. Exempelvis får ju några av er prenumeranter inte längre tidningen med morgonutdelning – detta sedan lokala distributörer på några platser i landet slutat med den tjänsten. I stället delas tidningen ut med post, vilket då innebär att tidningen ofta kommer någon dag sent. 

Vi beklagar verkligen detta, men tyvärr är det inget vi kan påverka; det drabbar alla dagstidningar. Jag skulle därför vilja uppmuntra dig att – om du har möjlighet – börja läsa tidningen digitalt. Då vet du att tidningen ”ligger på köksbordet” – bläddringsbar och ny – redan på morgonen. Ring oss gärna så hjälper vi dig att logga in.

Apropå förändringar: I förra veckan klubbade riksdagen igenom ett helt nytt system för mediestöd. Det innebär att nationellt utgivna tidningar helt eller delvis förlorar sitt presstöd. Även Världen idag kommer att beröras av förändringarna, som ska träda i kraft vid årsskiftet. En extremt senfärdig process innebär att vi ännu – bara 1,5 månad före årsskiftet – inte vet exakt hur detta kommer att påverka oss.

Vad vi däremot vet säkert är att vi lever i en sällsynt viktig tid, en tid där behovet av sanning är större än någonsin. Lika skriande stort är behovet av riktigt goda nyheter om Jesus och vad han gör i vår tid!

Tack, kära prenumerant, för att du står med oss i detta uppdrag!

Powered by Labrador CMS