Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Trump stod på sig i nationstalet

Nyhetskommentar · Publicerad 09:04, 8 feb 2019

Exemplen med klart sjunkande brottslighet efter att murar eller barriärer kommit på plats i de tidigare hårt kriminellt belastade gränsstäderna San Diego i Kalifornien och El Paso i Texas, lyftes fram i årets State of the Union-tal av president Donald Trump under onsdagsnatten svensk tid.

Årets tal framstod till stora delar som mer samlande och försonande. Ändå valde den republikanske presidenten att stå på sig i vad som kommit att framstå som ett av hans och det egna partiets absolut viktigaste vallöften: att få en skyddande barriär eller mur på plats längs gränsen till Mexiko, allt i syfte att ge det amerikanska folket ett bättre skydd mot illegal invandring av inte minst våldsamma brottssyndikat.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....