HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Trump stod på sig i nationstalet

Nyhetskommentar · Publicerad 09:04, 8 feb 2019

Exemplen med klart sjunkande brottslighet efter att murar eller barriärer kommit på plats i de tidigare hårt kriminellt belastade gränsstäderna San Diego i Kalifornien och El Paso i Texas, lyftes fram i årets State of the Union-tal av president Donald Trump under onsdagsnatten svensk tid.

Årets tal framstod till stora delar som mer samlande och försonande. Ändå valde den republikanske presidenten att stå på sig i vad som kommit att framstå som ett av hans och det egna partiets absolut viktigaste vallöften: att få en skyddande barriär eller mur på plats längs gränsen till Mexiko, allt i syfte att ge det amerikanska folket ett bättre skydd mot illegal invandring av inte minst våldsamma brottssyndikat.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...