Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Britternas bön – politiker som kan prata med varandra

Nyhetskommentar · Publicerad 09:16, 26 mar 2019

Att Brexit står för  ”Britain exit”, det vill säga att Storbritannien lämnar Europeiska unionen, är nog ungefär vad merparten svenskar fångat upp av den myckna nyhetsförmedlingen på sistone. Många noterar kanske dessutom att själva utträdesprocessen verkar vara minst sagt snårig och fylld av motsättningar.

Men hur kunde det bli så komplicerat och oklart, så att vi ännu inte vet hur slutresultatet blir? Detta trots att Förenade konungadömets utträde ur EU är fastställt i brittisk lag till kommande fredag, den 29 mars.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Israeliska araber kan överge sin allians med vänsterkanten

Sedan staten Israels tillblivelse har de israeliska araberna identifierat sig med den politiska vänstern, för det mesta i egna arabiska partier, men...

Ännu ett förlorat tillfälle

I dag hålls en konferens i Bahrain, där de ekonomiska aspekterna av president Trumps fredsplan för Mellanöstern ska diskuteras. Trumps svärson, Jared...