HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Britternas bön – politiker som kan prata med varandra

Nyhetskommentar · Publicerad 09:16, 26 mar 2019

Att Brexit står för  ”Britain exit”, det vill säga att Storbritannien lämnar Europeiska unionen, är nog ungefär vad merparten svenskar fångat upp av den myckna nyhetsförmedlingen på sistone. Många noterar kanske dessutom att själva utträdesprocessen verkar vara minst sagt snårig och fylld av motsättningar.

Men hur kunde det bli så komplicerat och oklart, så att vi ännu inte vet hur slutresultatet blir? Detta trots att Förenade konungadömets utträde ur EU är fastställt i brittisk lag till kommande fredag, den 29 mars.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...