Du älskar sanning i hjärtat, lär mig då vishet i mitt innersta.
Psaltaren 51:8

Världen idag

Den kände sångaren Martin Smith deltar i den allkristna virtuella kören. Foto: Mikael Good

Välsignelsesång med virtuell kör blev succé

Ett Youtube-klipp med en virtuell kristen kör som sjunger ut Guds välsignelse över Storbritannien har visats över 700 000 gånger på bara ett dygn. Bakom initiativet står 65 kyrkor från olika samfund runt om i nationen.

Nyheter · Publicerad 16:41, 4 maj 2020

The UK Blessing heter det Youtube-videoklipp som fått snabb spridning sedan det publicerades söndagen den 3 maj. I videon syns sångare på olika platser sjunga den välkända välsignelsen från 4 Moseboken kapitel 6, som börjar med orden ”Herren välsigne dig och bevare dig”. I klippet har rösterna sammanförts till en digital kör.

Med hänvisning till coronapandemin meddelar avsändarna i en kommentar till klippet att inspelningen är ett resultat av att över 65 kristna kyrkor och rörelser, som i sin tur representerar hundratals andra, har kommit tillsammans för att sjunga en välsignelse över Storbritannien i den ”unika och utmanande tid” som nu råder.

”Vår önskan är att den här sången, genom att vi står enade tillsammans, kommer att fylla dig med hopp och uppmuntra dig”, skriver de, och påpekar att många av församlingarna också försöker vara till välsignelse rent praktiskt, då de bland annat har delat ut hundratusentals måltider sedan nedstängningen av Storbritannien inleddes.

”Våra byggnader må vara stängda, men församlingen är i högsta grad levande!” konstaterar de.

Bland avsändarna finns allt ifrån Vineyard-församlingar i Skottland och Nordirland till den anglikanska församlingen bakom Alpha, Holy Trinity Brompton i London, liksom den koptiska ortodoxa kyrkan. En välkänd röst som bidrar tillhör Delirious-sångaren Martin Smith.

Klippet har fått stor spridning i sociala medier. Kommentarsfältet bjuder på idel lovord, där flera användare uttrycker en önskan om att videon ska visas på nationell tv i Storbritannien.

Trovärdiga löften avgörande för långsiktigt förtroende i politiken

Ledare SCB:s stora partisympatiundersökning kom i veckan och visar på tapp för Sverigedemokraterna och... lördag 3/12 00:10

Kristna engelsmän för första gången i minoritet

England. Färre än hälften av invånarna i England och Wales betecknar sig själva som kristna. Det är första... måndag 5/12 10:00

Svaren på de verkligt stora frågorna finns inte i naturvetenskapen

Ledare Sommaren 2021 dog Steven Weinberg, en av vår tids ledande naturvetare. Han var professor i fysik... fredag 2/12 00:10