Nyheter

Ungdomsledare från hela landet möts i Örebro i helgen

300 ungdomsledare från stora delar av svensk kristenhet deltar i helgens konferens ”Kallad” i Örebro. Foto: Pixabay
300 ungdomsledare från stora delar av svensk kristenhet deltar i helgens konferens ”Kallad” i Örebro. Foto: Pixabay
Julia Martinsson är projektledare för konferensen Kallad. Foto: Foto: Privat
Julia Martinsson är projektledare för konferensen Kallad. Foto: Foto: Privat
Josefine Arenius är en av talarna. Foto: Arkiv
Josefine Arenius är en av talarna. Foto: Arkiv

På fredagskvällen inleds den ekumeniska ledarkonferensen ”Kallad” i Örebro. Drygt 300 personer väntas delta i konferensen som ska uppmuntra och inspirera ledare som arbetar med ungdomar.– Vi behöver goda ledare som vill leda nästa generation till Jesus, säger projektledaren Julia Martinsson.

Publicerad Uppdaterad

Vi behöver goda ledare som vill leda nästa generation till Jesus.

Julia Martinsson, projektledare för konferensen Kallad

13 kristna ungdomsorganisationer från den svenska kristenheten finns med som arrangörer till ”Kallad”. Alla har de olika styrkor och erfarenheter att dela med sig av.

– Det känns extra viktigt i den tid som är just nu att trycka på enheten bland Guds folk, säger Julia Martinsson.

Planeringen av konferensen har pågått sedan 2018 och tanken var att den skulle ha ägt rum redan för två år sedan. Men det satte pandemin stopp för. Nu är det äntligen dags och det är en minst sagt taggad projektledare som är redo för helgen som väntar i Filadelfiakyrkan i Örebro. Ungdomsledarna, som är mellan 16 och 60 år, kommer från olika sammanhang. Bland deltagarna finns ledare från Kyrkans Unga, Livets Ord, EFK, SAU, Ny Generation, Pingst Ung och många fler. Konferensprogrammet erbjuder något både för den som är relativt ny i sin ledarroll och för den som har mer erfarenhet.

Bland talarna finns bland annat Ewa-Marie Kihlagård från Frälsningsarmén. Hon är ansvarig för I Trygga händer som är en etisk vägledning för arbete med barn och unga – om att identifiera, reagera och agera för att förebygga varje form av övergrepp.

Ewa-Marie anser att vi tillsammans behöver skapa trygga miljöer för våra barn och unga, och det är just det ämne hon kommer att prata om vid sitt seminarium.

Andra medverkande är bland annat Josefine Arenius som har jobbat med ledarskapsfrågor både i och utanför församlingssammanhanget i 25 år, Räddningsmissionens direktor Emil Mattsson och pingstpastorn Christoffer Öhrvall.

Alltifrån seminarium och talkshow till gudstjänster och samtalsforum ryms under konferensen.

En del av deltagarna kommer från sammanhang där de är vana vid att ha ett stort nätverk omkring sig. Andra står relativt ensamma i sin uppgift som ledare.

– Jag tror det är superviktigt att vi påminns om att vi är många och inte står ensamma i det här viktiga arbetet, poängterar Julia Martinsson.

Powered by Labrador CMS