Ralingsåsgården

Unga bad och lovsjöng till Gud – i 26 timmar i sträck

De flesta deltagare kom från bibelskolan Livskraft. Syftet med dygnet är att bredda elevernas erfarenhet av tillbedjan och lovsång.

Ett helt dygn som blev till 26 timmar, fyllda med bön, lovsång och tillbedjan. Det är vad som anordnades på Ralingsåsgården förra helgen. En stor del av de 150 deltagarna var från bibelskolan Livskraft, men flera andra anslöt också.

Publicerad

– 150 personer, unga och vuxna, långt fler än vi räknat med, kom och var med, berättar Johanna Lindhult, kursföreståndare för bibelskola Livskraft, när Världen idag ringer upp.

Johanna är entusiastisk när hon blickar tillbaka på dygnet.

– Utöver våra egna elever kom cirka 80–90 personer från olika platser för att delta.

Under pandemin var detta inte möjligt, då var det bara öppet för elever.

– Desto roligare nu att så många kunde komma, säger Johanna.

Flera höll ut hela dygnet, medan andra tog paus för vila och sömn.

– Flera av oss höll ut hela tiden, utan uppehåll, andra tog pauser för sömn eller vila. Det var upp till var och en. Det viktiga var att man kom för att vara inför Guds ansikte i tillbedjan och lovsång.

Förutom ett lovsångsteam fanns också skolans dansgrupp på plats för att i ett av böne- och lovsångspassen låta deltagarna pröva på och delta i lovsångsdans.

– Under det passet fokuserade vi i bönen på den hopplöshet som finns, berättar Johanna.

Annars utgick bönen från olika bönestationer med teman som: äktenskap och familj, onådda folk, psykisk ohälsa, gängvåld och kriminalitet för att nämna några områden.

Det var inte första gången ett sådant bön- och lovsångsdygn anordnats, en gång per termin är regel.

– Och inte sista. I maj är det dags igen, säger Johanna och berättar att syftet med dygnet är i första hand att bredda elevernas och andras erfarenhet av lovsång och tillbedjan.

Ralingsåsgården var platsen för lovsångsdygnet.
Powered by Labrador CMS