På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

UMU i ny satsning – startar bas i Stockholm

Nu startar Youth With a Mission (tidigare UMU) ytterligare en missionsbas i Stockholm, med fokus på lärjungaträning, evangelisation, mission och samhällspåverkan. Ett av målen är att få se en ny våg av missionärer sändas ut i världen.

Nyheter · Publicerad 14:00, 4 maj 2021

Nu utökar organisationen Youth With a Mission (YWAM), tidigare kallat Ungdom med uppgift (UMU) i Sverige, sin verksamhet i Stockholm. Utöver den befintliga missionsbasen i Kungsängen håller en ny bas på att ta form på Grev Turegatan, Östermalm, under namnet YWAM Stockholm Transform.

Ledare för det nya teamet blir Anders och Sara Carlsson, som driver YWAM Linköping sedan starten 2008. De har under en länge tid känt en kallelse att etablera något liknande i Stockholm och nu anser de att tiden är inne.

Planen var egentligen att starta upp nästa sommar, men redan nu har de fått möjlighet att hyra en fastighet av Frälsningsarmén, som tidigare använts som HVB-hem. Anders Carlsson ser det som ett bönesvar.

– Vi har bett för att få tillgång till lokaler i centrala Stockholm, men det har varit en utmaning att hitta en byggnad som är så stor att vi kan få plats med både boende, aktiviteter och undervisning, säger han.

Under en övergångsperiod kommer Linköpingsteamet pendla för att jobba med uppbyggnaden av Stockholmsbasen. Först nästa sommar ska en fast grupp, under ledning av paret Carlsson, etableras där.

– Vi flyttar upp nästa år för att skapa ett community för ungdomar där de kan få växa. Vi vill också mobilisera dem med en passion för Gud. Ett stort mål är att skicka missionärer utomlands.

Liksom i Linköping kommer fokus att ligga på lärjungaträning, evangelisation, mission och samhällspåverkan. Till skillnad från teamet i Kungsängen (YWAM Stockholm Shine), arbetar man med opinionsbildning och bön för olika samhällsfrågor. Man har exempelvis samarbete med Hopp för Sverige och prolife-organisationer som Blå sjalarna, Livsval och Människovärde.

Utöver gatuevangelisation finns det planer på större evangelisationsmöten i Humlegården i centrala Stockholm. Tillsammans med Kungsängen-basen kommer man även att jobba mot studenter. KTH ligger på gångavstånd från lokalerna på Grev Turegatan.

Anders Carlsson och och hans medarbetare Louise Gustafsson, ledare för missionsteamet i Kungsängen, tror att de två teamen är pusselbitar i det Gud vill göra i Stockholm.

– Stockholm behöver mycket mission och mycket Jesus. Staden är stor nog för att vi ska kunna finnas på flera platser, säger Louise Gustafsson.

Stockholm behöver mycket mission och mycket Jesus.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier